Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ancient Greece Revisited " μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που θα συζητηθεί!

 


Youtube Link:

https://www.youtube.com/@AncientGreeceRevisited

 

Social Media Links:

Facebook: https://www.facebook.com/ancientgreecerevisited

Instagram: @ancientgreecerevisited

Twitter: @on_tyranny

Η Ελληνική Αρχαιότητα έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το έργο των μεγάλων Ελληνιστών της Βικτωριανής Αγγλίας. Ήταν εκείνοι που εμφύσησαν την περίοδο αυτή με τα ιδανικά της δίκης τους εποχής, τότε που η Βρετανία «διαφώτιζε» τους λαούς της Αυτοκρατορα της, κινούμενη απο την επιστήμη που την οδήγησε στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση. Αποτέλεσμα ήταν η «άγχρωμη Ελλάδα,» εκείνη με τα λευκά μάρμαρα, την ψυχρή Αριστοτέλεια λογική, αντίθετη σε κάθε μυστηριακή εμπειρία και αυθορμητισμό. Στα χέρια αυτών των ιστορικώς, η αρχαία δημοκρατία έγινε ο προάγγελος του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, ενώ το ιδανικό της αριστείας, παρουσιάστηκε ως μια αγκύλωση που έμελλε με τον καιρό να ξεπεραστεί για να δώσει τη θέση της στην ισότητα, το μεγαλύτερο ίσως ιδανικό του 20ου αιώνα.  Γυρίζοντας στην αρχαιότητα και κοιτάζοντας με νέα ματιά, μπορούμε να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη και “άγρια” Ελλάδα.

Μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, με έντονα χρώματα, ζωντανές αναπαραστάσεις αρχαίων σκηνών, τις συνεχείς συγκρίσεις με τα γεγονότα του τελευταίου αιώνα και του σήμερα, μεταδίδουμε ένα όραμα που έχουμε αναπτύξει προσεκτικά, ένα όραμα διαφορετικό από οτιδήποτε έχει προβληθεί μέχρι το παρόν.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε για χρόνια στο Λονδίνο και τη Μάλαγα, όπου εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού στον τραπεζικό τομέα καθώς και σε εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια έχει αφωσιωθεί σε ένα έργο με σκοπό την απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδας σε όρους που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν. Στην παρούσα του φάση, το έργο αυτό πραγματώνεται με τον τίτλο Ancient Greece Revisited και αποτελείται από μια σειρά επεισοδίων μικρού μήκους που προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του YouTube. Στα επεισόδια αυτά έχει το ρόλο του σεναριογράφου και παρουσιαστή, ενώ είναι και συμπαραγωγός.

Ο Αδαμάντιος Πετρίτσης σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε κάτι διαφορετικό και ακολούθησε σπουδές κινηματογράφου στο London Film Academy. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές παραγωγές και σε σειρές ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ) ως παραγωγός, σκηνοθέτης και μοντέρ. Πριν λίγα χρόνια γνώρισε τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος του παρουσίασε το όραμα του, και αμέσως αυτό ιντρίγκαρε τον Αδαμάντιο. Αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας ήταν η δημιουργία του Ancient Greece Revisited.

Το Ancient Greece Revisited αριθμεί αυτή την στιγμή περισσότερα από 25 επεισόδια μίνι ντοκιμαντέρ, διάρκειας 10-15 λεπτά το καθένα. Επίσης στο κανάλι υπάρχουν συνεντεύξεις με καλεσμένους Έλληνες καθηγητές και μουσικούς, αλλά και ένα φιλοσοφικό podcast με συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλεσμένων διαφόρων ειδικοτήτων.

 

   

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα