Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ancient Greece Revisited " μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που θα συζητηθεί!

 


Youtube Link:

https://www.youtube.com/@AncientGreeceRevisited

 

Social Media Links:

Facebook: https://www.facebook.com/ancientgreecerevisited

Instagram: @ancientgreecerevisited

Twitter: @on_tyranny

Η Ελληνική Αρχαιότητα έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το έργο των μεγάλων Ελληνιστών της Βικτωριανής Αγγλίας. Ήταν εκείνοι που εμφύσησαν την περίοδο αυτή με τα ιδανικά της δίκης τους εποχής, τότε που η Βρετανία «διαφώτιζε» τους λαούς της Αυτοκρατορα της, κινούμενη απο την επιστήμη που την οδήγησε στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση. Αποτέλεσμα ήταν η «άγχρωμη Ελλάδα,» εκείνη με τα λευκά μάρμαρα, την ψυχρή Αριστοτέλεια λογική, αντίθετη σε κάθε μυστηριακή εμπειρία και αυθορμητισμό. Στα χέρια αυτών των ιστορικώς, η αρχαία δημοκρατία έγινε ο προάγγελος του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, ενώ το ιδανικό της αριστείας, παρουσιάστηκε ως μια αγκύλωση που έμελλε με τον καιρό να ξεπεραστεί για να δώσει τη θέση της στην ισότητα, το μεγαλύτερο ίσως ιδανικό του 20ου αιώνα.  Γυρίζοντας στην αρχαιότητα και κοιτάζοντας με νέα ματιά, μπορούμε να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη και “άγρια” Ελλάδα.

Μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, με έντονα χρώματα, ζωντανές αναπαραστάσεις αρχαίων σκηνών, τις συνεχείς συγκρίσεις με τα γεγονότα του τελευταίου αιώνα και του σήμερα, μεταδίδουμε ένα όραμα που έχουμε αναπτύξει προσεκτικά, ένα όραμα διαφορετικό από οτιδήποτε έχει προβληθεί μέχρι το παρόν.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε για χρόνια στο Λονδίνο και τη Μάλαγα, όπου εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού στον τραπεζικό τομέα καθώς και σε εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια έχει αφωσιωθεί σε ένα έργο με σκοπό την απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδας σε όρους που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν. Στην παρούσα του φάση, το έργο αυτό πραγματώνεται με τον τίτλο Ancient Greece Revisited και αποτελείται από μια σειρά επεισοδίων μικρού μήκους που προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του YouTube. Στα επεισόδια αυτά έχει το ρόλο του σεναριογράφου και παρουσιαστή, ενώ είναι και συμπαραγωγός.

Ο Αδαμάντιος Πετρίτσης σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε κάτι διαφορετικό και ακολούθησε σπουδές κινηματογράφου στο London Film Academy. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές παραγωγές και σε σειρές ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ) ως παραγωγός, σκηνοθέτης και μοντέρ. Πριν λίγα χρόνια γνώρισε τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος του παρουσίασε το όραμα του, και αμέσως αυτό ιντρίγκαρε τον Αδαμάντιο. Αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας ήταν η δημιουργία του Ancient Greece Revisited.

Το Ancient Greece Revisited αριθμεί αυτή την στιγμή περισσότερα από 25 επεισόδια μίνι ντοκιμαντέρ, διάρκειας 10-15 λεπτά το καθένα. Επίσης στο κανάλι υπάρχουν συνεντεύξεις με καλεσμένους Έλληνες καθηγητές και μουσικούς, αλλά και ένα φιλοσοφικό podcast με συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλεσμένων διαφόρων ειδικοτήτων.

 

   

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προαναγγελία ΚΟΛΠΕΡΤ του David Gieselmann

   Από  14 Ιανουαρίου  και κάθε  Σάββατο στις 21:00 , παρουσιάζεται στο  θέατρο NOŪS   η μαύρη κωμωδία του  David   Gieselmann    ΚΟΛΠΕΡΤ  σε μετάφραση  Γιώργου Δεπάστα,  διασκευή – σκηνοθεσία  Αλεξάνδρας Βουτζουράκη  και παραγωγή ‘ ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ Δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένοι γύρω από ένα μπαούλο. Ένα παιχνίδι, ένας διανομέας και ένας φόνος. Ένας φόνος, που ίσως και να μην έχει γίνει. Μία παράνομη σχέση, που ίσως και να μην υπήρξε. Ένα αστείο για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά ανάβει τα αίματα και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Τους πέντε ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) Κατερίνα Γεωργιάδου, Λάμπρος Καλογιάννης, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Αλκμήνη Πασταλατζή, Κώστας Σπανός θέατρο NOŪS  |   Τροίας 34, Αθήνα 11255  | 210 8237 333 |   info@theatrenous-creativespace.com

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς στο Fvoice.eu!

  Κύριε Κακαβά θα θέλατε να μας μιλήσετε για τους στόχους της Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας; Η ιστορία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος άρχισε να γράφεται χάρις στα αξιόλογα, καταξιωμένα μέλη της που τη συνέστησαν το 1989 και εκείνους που εξακολουθούν, σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες να αγωνίζονται να εξελίξουν μια Ένωση που κληρονόμησαν με μια βασική ηθική υποχρέωση έναντι των συναδέλφων των συνεργατών του χώρου του πολιτισμού, αλλά κυρίως του κοινού και φίλων ανά την Επικράτεια, την Κύπρο και αλλαχού, να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενεές, αυτάρκη και εύρωστη και κυρίως πολυπληθέστερη. Εξ ου μια συνεχής προσπάθεια διεύρυνσης και βελτίωσης με πολλές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μια Ένωση που πέρα από την αγάπη της για κάθε λογής σενάριο και συγγραφικό έργο και για όλους ανεξαιρέτως τους σεναριογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, επιδιώκει να καταστεί ένας πόλος έλξης όλων εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα αισθήματά τους καταθέτοντας το

ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη | Καλοκαίρι 2023

  ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Η “ Τεχνών Δράσις ” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ Δωδέκατη Νύχτα ”, σε σκηνοθεσία  Γιώργου Κιμούλη .  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο  24 Ιουνίου  στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς  παρεξηγήσεις λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδερφών, καθιστούν το    διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. Μετάφραση – Σκηνοθεσία:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ Σκηνικά:  ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  Κοστούμια:  ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  Φωτισμοί:  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ Επικοινωνία και προβολή παράστασης:  ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ | τηλέφωνο 6908502631 |  email   daisylempesi @ hotmail . gr  | Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚ