Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ancient Greece Revisited " μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που θα συζητηθεί!

 


Youtube Link:

https://www.youtube.com/@AncientGreeceRevisited

 

Social Media Links:

Facebook: https://www.facebook.com/ancientgreecerevisited

Instagram: @ancientgreecerevisited

Twitter: @on_tyranny

Η Ελληνική Αρχαιότητα έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το έργο των μεγάλων Ελληνιστών της Βικτωριανής Αγγλίας. Ήταν εκείνοι που εμφύσησαν την περίοδο αυτή με τα ιδανικά της δίκης τους εποχής, τότε που η Βρετανία «διαφώτιζε» τους λαούς της Αυτοκρατορα της, κινούμενη απο την επιστήμη που την οδήγησε στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση. Αποτέλεσμα ήταν η «άγχρωμη Ελλάδα,» εκείνη με τα λευκά μάρμαρα, την ψυχρή Αριστοτέλεια λογική, αντίθετη σε κάθε μυστηριακή εμπειρία και αυθορμητισμό. Στα χέρια αυτών των ιστορικώς, η αρχαία δημοκρατία έγινε ο προάγγελος του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, ενώ το ιδανικό της αριστείας, παρουσιάστηκε ως μια αγκύλωση που έμελλε με τον καιρό να ξεπεραστεί για να δώσει τη θέση της στην ισότητα, το μεγαλύτερο ίσως ιδανικό του 20ου αιώνα.  Γυρίζοντας στην αρχαιότητα και κοιτάζοντας με νέα ματιά, μπορούμε να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη και “άγρια” Ελλάδα.

Μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, με έντονα χρώματα, ζωντανές αναπαραστάσεις αρχαίων σκηνών, τις συνεχείς συγκρίσεις με τα γεγονότα του τελευταίου αιώνα και του σήμερα, μεταδίδουμε ένα όραμα που έχουμε αναπτύξει προσεκτικά, ένα όραμα διαφορετικό από οτιδήποτε έχει προβληθεί μέχρι το παρόν.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε για χρόνια στο Λονδίνο και τη Μάλαγα, όπου εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού στον τραπεζικό τομέα καθώς και σε εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια έχει αφωσιωθεί σε ένα έργο με σκοπό την απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδας σε όρους που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν. Στην παρούσα του φάση, το έργο αυτό πραγματώνεται με τον τίτλο Ancient Greece Revisited και αποτελείται από μια σειρά επεισοδίων μικρού μήκους που προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του YouTube. Στα επεισόδια αυτά έχει το ρόλο του σεναριογράφου και παρουσιαστή, ενώ είναι και συμπαραγωγός.

Ο Αδαμάντιος Πετρίτσης σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε κάτι διαφορετικό και ακολούθησε σπουδές κινηματογράφου στο London Film Academy. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές παραγωγές και σε σειρές ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ) ως παραγωγός, σκηνοθέτης και μοντέρ. Πριν λίγα χρόνια γνώρισε τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος του παρουσίασε το όραμα του, και αμέσως αυτό ιντρίγκαρε τον Αδαμάντιο. Αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας ήταν η δημιουργία του Ancient Greece Revisited.

Το Ancient Greece Revisited αριθμεί αυτή την στιγμή περισσότερα από 25 επεισόδια μίνι ντοκιμαντέρ, διάρκειας 10-15 λεπτά το καθένα. Επίσης στο κανάλι υπάρχουν συνεντεύξεις με καλεσμένους Έλληνες καθηγητές και μουσικούς, αλλά και ένα φιλοσοφικό podcast με συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλεσμένων διαφόρων ειδικοτήτων.

 

   

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από το Μικρό στο Μεγάλο: η πολιτιστική εκπομπή της Ε.Σ.Ε. στο Smile/Βεργίνα TV

    Η πολιτιστική εκπομπή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος "Από το Μικρό στο Μεγάλο" επανέρχεται στο τηλεοπτικό προσκήνιο προσκληθείσα από τη διοίκηση των τηλεοπτικών σταθμών Smile και Βεργίνα.  Με αρχισυντάκη-παρουσιαστή τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά θα προβάλλεται από τις 3 Αυγούστου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 από το κανάλι Smile Αθηνών.    Την πρώτη εκπομπή τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η φωτογράφος Βάσια Σκυλακάκη, ο σκηνοθέτης/παραγωγός Αδαμάντιος Πετρίτσης και ο ηθοποιός Λουκάς Κούτρας   Τη δεύτερη εκπομπή τίμησαν ο πρώην πρόεδρος της Ε.Σ.Ε., συγγραφέας, Στάθης Βαλούκος, ο ιστορικός συγγραφέας Δρ Ιωάννης Δασκαρόλης, η μουσικοσυνθέτης Πέννυ Μπινιάρη και ο σκηνοθέτης Στέργιος Παπαευαγγέλου   Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηράκης Βοηθός Σκηνοθέτης: Νεκταρία Δασκαλάκη   Παρουσιάστηκαν τα βιβλία "Ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμα" μυθιστόρημα του Στάθη Βαλούκου και τα ε...

11/8 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μοναδική συναυλία στην Παραλία της Κύμης. Διοργάνωση Δήμος Κύμης - Αλιβερίου

    Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου φέρνει κοντά μας την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στην όμορφη Παραλία της Κύμης στις 22:00 θα απολαύσουμε την αγαπημένη ερμηνεύτρια η οποία διαθέτοντας μία μοναδικά εκφραστική φωνή και έναν απολύτως ιδιαίτερο τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό της στη σκηνή, είναι σταθερά μέσα στα χρόνια μία από τις πιο γνωστές και αγαπητές Ελληνίδες ερμηνεύτριες. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα παρουσιάσει τις μεγάλες επιτυχίες της αλλά και τα πολύτιμα εκείνα τραγούδια που αποτελούν τη μουσική μας περιουσία: Τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά, τραγούδια σπουδαίων συνθετών και δημιουργών, κλασικά και νεότερα, αλλά και εκείνα που αγαπήσαμε με τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση, όλα μπερδεύονται γλυκά σε μία συναρπαστική συναυλιακή πρόταση. Μαζί της ένα σχήμα εξαιρετικών και ευέλικτων μουσικών, σε μία παράσταση που όχι μόνο αναδεικνύει την αισθαντικότητα, τη δύναμη και το πάθος της Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας, αλλά και την ικανότητα των ίδιων των τ...

Γεώργιος Σύρος: Moνή Ευαγγελίστριας Σκιάθου άρθρο στο TheNewspaper.gr

    Είχαμε την τιμή να επισκεφθούμε την Μονή Ευαγγελιστρίας στην  Σκιάθο , στο Μοναστήρι το οποίο ιδρύθηκε το 1794 και πρωταγωνίστησε στις προπαρασκευαστικές πράξεις της Εθνεγερσίας.  Στην θέση  Αγαλλιανοί , 5 χλμ από την πόλη της Σκιάθου και σε υψόμετρο 200 μέτρων, είναι κτισμένη από Κολλυβάδες μοναχούς του Άγιου Όρους η υπέροχη αυτή ιστορική Μονή. Εντός της Μονής υπάρχει το περίφημο Λαογραφικό Μουσείο το οποίο φιλοξενεί λαμπρές σελίδες της ιστορίας της  Μαγνησίας . Αρκετά από τα εκθέματα ήταν δωρεά του Ναύαρχου Λάζαρου Κουντουριώτη το 1823, καθώς η Μονή συνέβαλε καθοριστικώς στην απελευθέρωση του έθνους. Είναι γνωστό ότι στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822 κηρύσσεται η πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδος και ψηφίζεται η πρώτη Διοίκηση της χώρας με το όνομα  Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος  στην Επίδαυρο (Α’ Εθνοσυνέλευση). Ήταν το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα. Η Εισαγωγή είχε ως εξής: « Τό Ἑλληνικόν Ἔθνος, τό ὑπό τήν φρικώδη Ὀθωμα...