Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιέρωμα στην Μητρότητα: Το Koitamagazine γιορτάζει τις Μητέρες με Μοναδικό Αφιέρωμα

  


Το Koitamagazine, καλλιτεχνικό free press περιοδικό που διανέμεται στην Αττικη, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, αποφάσισε να αφιερώσει μια ξεχωριστή καμπάνια στην πιο σημαντική και πολυδιάστατη εμπειρία της μητρότητας. Υπό την επιμέλεια της εκδότριας, Μαριάμ Νίκου, το περιοδικό φιλοξενεί ένα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα με συμμετοχή σχεδόν 130 γυναικών καλλιτεχνών από διαφορετικούς τομείς. Αυτό το μοναδικό αφιέρωμα αποτελεί μια ευκαιρία να αναδειχθεί η πολυφωνία και η πλούσια συναισθηματική και δημιουργική εμπειρία που συνοδεύει τη μητρότητα.

Η παρούσα καμπάνια υλοποιήθηκε με την αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών και συντελεστών. Δεν υπάρχουν χορηγοί ούτε διακίνηση χρήματος για την υλοποίηση της.

Η μητρότητα περιλαμβάνει διαφορετικές μορφές. Περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα στη μη μητρότητα.

Πολλές γυναίκες, για διάφορους λόγους, δεν έχουν αποκτήσει παιδιά. Η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να αποτελεί μια δυσάρεστη ημέρα για πολλές από αυτές. Εκφράζουμε τις ευχές μας με έναν πιο ενδελεχή τρόπο προς αυτές τις γυναίκες:

✅Στις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μητέρες με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

✅Στις single μητέρες

✅Στις μητέρες μετά τα 40

✅Στις μητέρες μέσω παρένθετης μητέρας

✅Στις μητέρες μέσω υιοθεσίας

✅Στις μητέρες με δανεικά ωάρια

✅Στις μητέρες που το μωρό τους δεν τα κατάφερε

✅Στις γυναίκες που δεν τα κατάφεραν να γίνουν μητέρες

Με την παρούσα εκστρατεία, καλούμε το κράτος:

Να ενσωματώσει τις εξωσωματικές διαδικασίες στα ασφαλιστικά ταμεία, προσφέροντας πρόσβαση και στις single γυναίκες.

Να προσφέρει κάλυψη στα ασφαλιστικά ταμεία για την κατάψυξη ωαρίων, και να προωθηθεί ενημέρωση στα σχολεία σχετικά με τα οφέλη αυτής της διαδικασίας.

Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας, προσφέροντας πρόσβαση σε αυτές και στα single άτομα.

Να διεξαχθούν εκπαιδευτικές εκστρατείες στα σχολεία που θα ευαισθητοποιήσουν για το δικαίωμα στη μητρότητα και τη μη μητρότητα.

Να συμπεριληφθεί η διακοπή κύησης στις καλυπτόμενες υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων.

Να μιλήσουμε στην Βουλή για όλα αυτά τα θέματα

Συντελεστές :

Magazine:@koita_magazine

Δράση: @elpi_zw

Photo @dimitrioskleanthous

Concept idea & Art director @nikoumariam

Fashion Designer @faidra.theodoridou @bridalloftathens


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα