Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει σε ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

  


Η Τζένη Κοσμίδου συμμετέχει με δύο έργα, στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν με τίτλο "Σήμερα κάμπια. Αύριο;" την οποία διοργανώνει η Myro Gallery σε συνεργασία με την Κωνσταντινίδου Νεκταρία.

    Τα έργα της "Μέδουσα" και "η Γυναίκα της εφημερίδας" αποτελούν μια απέλπιδα κραυγή που σκοπό έχει να αναδείξει το φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που ονομάζεται «ενδοοικογενειακή βία» και τις ολέθριες επιπτώσεις του. Κατά τη διάρκεια δημιουργίας των εν λόγω έργων παραμυθένιες εικόνες γυναικών μπερδευόντουσαν, με έναν φαινομενικά άναρχο τρόπο, με ωμές σκηνές βίας.

    Σκοπός αυτών των δημιουργών είναι να φέρουν το κοινό αντιμέτωπο με τον λεπτό ψυχισμό των γυναικών που πίστεψαν στο όνειρο της αγάπης και ξύπνησαν αντιμέτωπες με το κτήνος της βίας φτάνοντας στη δεινή θέση να χάσουν τον εαυτό, τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ο κύριος σκοπός της τέχνης είναι να στηλιτεύει κάθε μορφή βίας και αδικίας. Η δημιουργός  ευελπιστεί τα έργα της να καταφέρουν να υπηρετήσουν αυτό το σκοπό.

 

Αναλυτικά στοιχεία έκθεσης:

 

 

   Η Myro Gallery σε συνεργασία με την Κωνσταντινίδου Νεκταρία σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα τον αποχωρισμό από το παρελθόν.

    Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αφήσεις πίσω σου έναν αγαπημένο σου άνθρωπο, μια κατάσταση ή ένα κομμάτι του εαυτού σου; Πρόκειται για μια γενναία και κάποιες φορές αναγκαία πράξη απελευθέρωσης.

     Στην έκθεση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε να ξεδιπλώνονται ιστορίες ζωής μέσα από τα έργα 17 καλλιτεχνών -με μικρή ή μεγάλη εμπειρία στον χώρο της τέχνης.

 Στα εγκαίνια θα έχουμε μαζί μας τη Χαρά Βλαχοδήμου! Μια εξαιρετική Ψυχολόγο- Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Συντονίστρια ομάδων και σεμιναρίων, Συγγραφέα και εκπαιδευόμενη στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του Γιουνγκ. Η Χαρά θα μας μιλήσει για το ποσό σημαντική είναι στη ζωή μας η περίοδος του πόνου και του πένθους και πώς αυτή μας διαμορφώνει. Επίσης, θα μας βοηθήσει στο πώς μπορούμε πρακτικά να βρούμε τη δύναμη να πούμε «αντίο» και να κάνουμε χώρο μέσα μας για κάτι καινούριο.

 

 🗓️ Πότε; 25 Απριλίου 2024, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ!

 

 📍Που; Στη Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη.

 

 ⚠️Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2024.

 

 ✨Είσοδος ελεύθερη για όλους✨

 

 

 

 Συμμετέχουν αλφαβητικά:

 

1. Δαλαμπύρα Ειρήνη

 

2. Δούλαλα Τάνια

 

3. Ζακίλα Γλυκερία

 

4. Ίτσιου Κοραλία

 

5. Ιωσηφίδου Χαρούλα

 

6. Κοκκάλα Χρυσή

 

7. Κοσμίδου Τζένη

 

8. Κουρκούδιαλου Νεκταρία Ερμιόνη

 

9. Κωνσταντινίδου Καλλιόπη

 

10. Κωνσταντινίδου Νεκταρία

 

11. Λαπαντζή Ελένη

 

12. Μαρτσούκ Βαλέρια

 

13. Πολύζος Ιωάννης

 

14. Σακελλαρίου Έβελιν

 

15. Σεμερτζή Άννα

 

16. Τζίμα Ανδριανή

 

17. Τσιγάρος Νώντας

 

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα