Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11ο Καλλιτεχνικό Summer Camp στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους

  


11ο καλλιτεχνικό Summer Camp από τις Μορφές Έκφρασης

17 Ιουνίου – 2 Αυγούστου & 26 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα θερινό καλλιτεχνικό σχολείο γεμάτο παιχνίδι και χαρά  για παιδιά και εφήβους

Στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

«Η ομορφιά μιας απλής ζωής»

Υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος:

Άννα Σεβαστή Τζίμα

 

Στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν για τα παιδιά μια παραμυθένια γωνιά, όπου η Φύση γίνεται για λίγο το σπίτι τους και οι Τέχνες το όχημά τους για να ανακαλύψουν αξίες και ιδανικά για τη ζωή!

Κάτω από τις σκιές των δέντρων και το δροσερό θρόισμα των φύλλων, παιδιά και έφηβοι ξετυλίγουν την φαντασία τους, εξερευνούν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, παίζουν, επικοινωνούν και μοιράζονται τη χαρά της συνύπαρξης στη φύση.

Οι Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους διοργανώνουν από τις 17 Ιουνίου έως και τις 2 Αυγούστου 2024 και από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 το 11ο καλλιτεχνικό summer camp τους, με στόχο να προσφέρουν σε παιδιά και εφήβους 5-17 ετών την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν την ομορφιά της Φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία τους.

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 7:30 π.μ. και η αποχώρηση από τη 1:00 μ.μ. έως και τις 4:00 μ.μ., ενώ υπάρχει δυνατότητα για φύλαξη των παιδιών έως τις 6:00 μ.μ. Για τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες, εφόσον συμπληρωθεί ελάχιστος αριθμός παιδιών, θα υπάρξουν  γραμμές Πούλμαν, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν γονείς που δεν μπορούν να φέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Γενικό πρόγραμμα (Παιχνίδι με τις τέχνες)

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων και θα απολαύσουν τη χαρά του να δημιουργείς, να εκφράζεσαι, να ονειρεύεσαι και να ανακαλύπτεις με άλλα παιδιά της ηλικίας σου ιστορίες, μύθους, αλλά και περιπέτεις της Ζωής, του Ανθρώπου και της Φύσης μέσα από το Θέατρο, τη Μουσική, το Τραγούδι, τη Γλυπτική, τη Ζωγραφική, τον Χορό και την Κίνηση. Και όλα αυτά σ’ ένα πολύ φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον που ενισχύει τις έννοιες της φιλίας, της προσωπικής σκέψης και της αυτοβουλίας.

 

Νέες δυνατότητες και επιλογές για τα παιδιά!

Φέτος, έχοντας παρατηρήσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη κλίση κάποιων παιδιών προς κάποια τέχνη, αλλά και την ανάγκη κάποιων παιδιών για περισσότερο παιχνίδι, βελτιώνουμε το πρόγραμμα μας, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής του προγράμματος που θα ακολουθήσει το παιδί.

Έτσι, το φετινό μας καλλιτεχνικό summer camp θα περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

1.      Παιχνίδι με τις Τέχνες (όλες οι ηλικίες)

2.      Θεατρικές περιπέτειες (7-16 ετών)

3.      Ζωγραφική και εικαστικές τέχνες (7-16 ετών)

4.      Μουσική και τραγούδι (7 – 16 ετών)

5.      2ο Master class Κινηματογράφου (12- 15 ετών) 

(17 –28  Ιουνίου 2024)

6.      4ο Master Class Θεάτρου (12-17 ετών)

(17 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2024)

Οι γονείς με την εγγραφή τους, δηλώνουν, το πρόγραμμα που θέλουν να παρακολουθήσει το παιδί τους, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του αλλά και το τρόπο που θέλει να συμμετέχει.

Στόχος μας είναι να χαρίσουμε στα παιδιά το πιο πολύτιμο δώρο, την ανεμελιά και τη χαρά που ταιριάζει σ’ ένα παιδί!

Για γονείς που δουλεύουν ως αργά υπάρχει και η δυνατότητα να παραμείνουν τα παιδιά έως τις 6:00 μ.μ.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

8:00– 9:00  Προσέλευση

9:00 – 9:30 Παιχνίδια Καλημέρας !

(Παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας, γνωριμία και επαφή)

9:30 – 10:15 Θεατρικά παιχνίδια

10:15 – 10:30 Δεκατιανό

10:30 – 11:30 Μουσικά παιχνίδια – Τραγούδι και ορχήστρα

11:30 – 12:00  Χορός και Κίνηση

12:00 – 13:00 Εικαστικά – κατασκευές

13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα

14:00 -16:00  Ελεύθερη Έκφραση – Εργαστήριο σκηνογραφίας (ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, επιτραπέζια, ελεύθερο παιχνίδι κ.ά.)

16:00 – 18:00 Φύλαξη

 

Τετάρτη – μια διαφορετική μέρα!

Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη! Το πρόγραμμά μας αλλάζει, βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, μαγειρική, περίπατος στους ανθώνες αλλά και διάφορες εκπλήξεις για τα παιδιά.  

Παρασκευή – ημέρα γιορτής

Κάθε Παρασκευή και μια γιορτή – Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παιχνίδια με τις Τέχνες» με αφορμή την θεματική της εβδομάδας, οργανώνεται μια γιορτή παιχνιδιών μεταξύ των ομάδων. Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα εξειδικευμένα τμήματα γίνεται παρουσίαση του έργου τους στα υπόλοιπα παιδιά αλλά και σε όσους γονείς επιθυμούν να παραβρεθούν. Οι παραστάσεις της Παρασκευής  θα γίνονται στις 14:30.

 

Για τα εξειδικευμένα τμήματα:

Θεατρικές περιπέτειες (7-16 ετών) - Ζωγραφική και εικαστικές τέχνες (7-16 ετών) - Μουσική και τραγούδι (7 – 16 ετών)

 

Το ωρολόγια πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, η διαφοροποίηση είναι στα εργαστήρια που εστιάζουν περισσότερο σε κάθε μια από τις παραπάνω τέχνες.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν από 1 έως και 9 εβδομάδες.

Για τα Master Classes:

2ο Master Class Κινηματογράφου (12-15 ετών)

Είναι διάρκειας 2 εβδομάδων, οι έφηβοι πειραματίζονται με τα στάδια της κινηματογραφικής δημιουργίας και δημιουργούν μια ταινία .

4ο Master Class Θεάτρου (12 -17 ετών)

Είναι διάρκειας 3 εβδομάδων, οι έφηβοι ανεβάζουν μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

Ισχύουν το γενικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο site μας www.morfesekfrasis.gr ή τηλεφωνικά.

Η φετινή μας θεματική «Η ομορφιά μιας απλής ζωής», εστιάζει σε έννοιες όπως η ειρήνη, η αρμονική συνύπαρξη, η επικοινωνία, η ζωή στη Φύση και κυρίως στον ρόλο της απλότητας ως πρωταγωνίστριας στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και το ευ ζην. Μέσα από το πρόγραμμα και τις δράσεις μας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς η επικοινωνία μπορεί να δημιουργήσει μια απλή και ήρεμη κατάσταση στο περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σχέσεις και ευχάριστα συναισθήματα στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

 

 

 

 

 

 

Για παιδιά και εφήβους από 5 έως 17 ετών

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Πού: Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι
Πότε: 20 Ιουνίου έως 5 Αυγούστου & 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωτήστε μας για:

·        Ειδικά πακέτα εκπτώσεων για αδέρφια, ομάδες, συλλόγους κλπ.

·        Δυνατότητα μεταφοράς με συνεργαζόμενο Πούλμαν

·        Δυνατότητα χρήσης καθημερινού Menu με το συνεργαζόμενο catering     

·        Δυνατότητα φύλαξης έως τις 18:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Tηλ: 210-3464903, 210-3464002
E-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com
www.morfesekfrasis.gr

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα