Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Iasi Ensemble - Astris Μουσική σύνθεση | Ιάσονας Ψαράκης Μουσική παραγωγή | Νικόλας Γκίνης

  


Οι IasiEnsemble κυκλοφόρησαν το πρώτο τους μουσικό άλμπουμ, με όνομα "Astris". Η μουσική σύνθεση είναι του Ιάσονα Ψαράκη, η παραγωγή του Νικόλα Γκίνη και η ενορχήστρωση των δύο. Το άλμπουμ "Astris" είναι διαθέσιμο για ακρόαση στις παρακάτω πλατφόρμες:

https://open.spotify.com/album/1LS4GJOuksV07qlbxbLq7b
https://iasiensemble.bandcamp.com/album/astris
https://songwhip.com/iasiensemble/astris

 

Οι Iasi Ensemble είναι ένα διεθνές μουσικο - καλλιτεχνικό σύνολο, που δημιουργήθηκε από τον μουσικό-συνθέτη Ιάσονα Ψαράκη σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό Νικόλα Γκίνη, και μιας ομάδας μουσικών από Ινδία, Ιράν, Κουρδιστάν και Ελλάδα. Το σύνολο ευελπιστεί να καταπραΰνει τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της τέχνης και της ένωσης διαφορετικών μορφών τέχνης και πολιτισμού. Έχουν λάβει πολλά βραβεία από αναγνωρισμένα Διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής και Κινηματογράφου για τις δημιουργίες, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις τους στην μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία
https://iasiensemble.com/

 


Το όνομα  "Άστρις", προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Η Άστρις ήταν αστερία-νύμφη, κόρη του Ήλιου, θεού της αρχαίας Ελλάδας και σύζυγος του Υδάσπη, Ινδού θεού των ποταμών. Συμβολίζει τον ιερό γάμο δύο διαφορετικών πολιτισμών και ιστοριών. Αντίστοιχα, στοιχεία της Ινδικής Κλασικής, της Περσικής Κλασικής, της  Σούφι, της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και των Μπαούλ έχουν συνδυαστεί προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό είδος μουσικής. Το άλμπουμ, βραβεύτηκε από τον διεθνή διαγωνισμό Global Music Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες με Ασημένιο Μετάλλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=_KpP20nw8G4

 

Δύο από τα κομμάτια του άλμπουμ, το "Whirling Desert – Divine Version" και το "Sea of Fire", μπήκαν στα charts της διεθνούς πλατφόρμας World μουσικής "Ethnocloud". Το πρώτο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία EthnoCloud Top 40 -  February: Indian & South Asian και την τέταρτη θέση στην κατηγορία EthnoCloud Top 40 - February: 2024 Global, ενώ το δεύτερο κατέλαβε τη δεύτερη θέση και την έβδομη θέση αντίστοιχα.

https://ethnocloud.com/world-music/charts/influence=Indian+&+South+Asian/

https://ethnocloud.com/world-music/charts/

 

Το "Whirling Desert – Divine Version" αγκαλιάζει την ποίηση του σπουδαίου μυστικιστικού ποιητή Lalon Fakir από την Βεγγάλη, απορρίπτοντας τις διαιρέσεις της κάστας και του δόγματος. Η φιλοσοφία του αγκαλιάζει την ενότητα της ανθρωπότητας, ενώ τα μαγευτικά φωνητικά μεταφέρουν τον ακροατή σε βαθύτερα και άγνωστα τοπία του εσωτερικού του κόσμου.

https://open.spotify.com/track/3n0TkNutBwQdmihJVFByJE

 

Το 'Sea of Fire' πλαισιώνεται από  την ποίηση του σπουδαίου Πέρση ποιητή, Χαφέζ, η οποία διαπνέεται από αγάπη για την ανθρωπότητα και καταφρόνηση για την υποκρισία.

https://open.spotify.com/track/0ZQCyPfTcCUmweK7EmLzYi

 

 

Το μουσικό θέμα και βίντεο με τίτλο "Dancing with the Unknown", μέρος του άλμπουμ, αναδείχθηκε ως το καλύτερο μουσικό βίντεο - κομμάτι από το Jaipur International Film Festival 2024, ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου της Ινδίας. Το ίδιο έργο βραβεύτηκε επίσης με ειδική μνεία από το ιστορικό φεστιβάλ των ΗΠΑ "Thomas Edison Film Festival", καθώς και με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για χορευτικό βίντεο από το "X World Short Film Festival". Επιπλέον, ήταν υποψήφιο για βραβεία σε άλλα σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, όπως το Emerging Lens Cultural Film Festival του Καναδά, το International Sound & Film Music Festival (ISFMF) της Κροατίας και το Athens International Digital Film Festival (AIDFF) της Ελλάδας.

https://filmfreeway.com/DancingwiththeUnknown

 

Το μουσικό θέμα, μας προτρέπει να παραδοθούμε στα μυστήρια της αυτο-εξερεύνησης και της μεταμόρφωσης. Μέσα σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο του άγνωστου, οι συνοριακές γραμμές μεταξύ αντίθετων πολικοτήτων σμίγουν σε μία, προσκαλώντας μας σε μια βαθιά ολοκλήρωση των άγνωστων πτυχών της ύπαρξή μας.

https://open.spotify.com/track/0Hl9EJ0q7QPIpAdBAjMxVv

 

   

Μερικά από τα κομμάτια του άλμπουμ χρησιμοποιήθηκαν στην πειραματική ταινία "Missing Moments" διάρκειας 40 λεπτών. Η μουσική της ταινίας βραβεύτηκε, με αποτέλεσμα ο Ιάσονας Ψαράκης να αποσπάσει 9 βραβεία για το καλύτερο soundtrack και το original score από αναγνωρισμένα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

https://vimeo.com/733612613?share=copy

 

Τέλος, το κομμάτι και βίντεο με τίτλο "Whirling Desert", μέρος του άλμπουμ, απέσπασε 31 βραβεία και 45 υποψηφιότητες από διεθνή αναγνωρισμένα φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου. Μεταξύ αυτών, κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Μουσικής Ενορχήστρωσης" στα Palm Beach International Music Awards, του οποίου η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής όπως ο θρύλος της κιθάρας Al Di Meola, καθώς επίσης και ασημένια μετάλλια για σύνθεση και ιδέα στα Global Music Awards των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=N9B1q2bKGm4

 


 

Στοιχεία επικοινωνίας Ιάσονα Ψαράκη

 

Κατοικία: Κρήτη & Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6940594556

Email: iasonasper91@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/IasonasPsarakis1/

Βιογραφικό: https://iasiensemble.com/iasonas-psarakis/

 

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού | angienomikou@gmail.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α