Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TRAVELLING DOLL Ένα υπαρξιακό καμπαρέ με τους Sunny & Blue ΓΙΑ 4 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ RED JASPER CABARET THEATRE

  


«Σε ένα από τα ταξίδια του ο Κ. κάνοντας μια βόλτα συναντά ένα ταραγμένο κοριτσάκι.
- Προς τι τόσα δάκρυα; τη ρώτησε  ο Κ.
-Χάθηκε η κούκλα μου, είπε το κορίτσι.
-Κατάλαβα, είπε ο Κ. Πως τη λένε;
-Σούπσι.
-Κι εσένα;
-Ίρμα.
-Η κούκλα σου δεν χάθηκε αλλά ταξιδεύει. Οι κούκλες αγαπάνε τα ταξίδια. Μου είπε πως θα σου γράφει. Αύριο κιόλας θα σου φέρω το πρώτο γράμμα.

Κι έτσι ο Κ ξεκίνησε να γράφει τα ταξίδια της κούκλας.»

Με αφορμή αυτήν  την ανέκδοτη ιστορία από τη ζωή του Φρανς Κάφκα η ομάδα Sunny &Blue αποτελούμενη από τη Γρηγορία Μεθενίτη και τον Αντώνη Αντωνιάδη ανεβάζουν στη σκηνή του Red Jasper Cabaret Theatre  τη μουσική παράσταση K and the travelling doll.
Μέσα από τα γράμματα της κούκλας το κοινό γίνεται συμμέτοχο σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης και έρχεται αντιμέτωπο με τις ιδιοτροπίες  της ανθρώπινης φύσης .
Τα τραγούδια, ο χορός, οι εικόνες και τα σκετς ενισχύουν την αφήγηση και μεταφέρουν το κοινό σε μιαν άλλη εποχή όπου ο κόσμος απολάμβανε το ποτό του μαζί με ψυχαγωγία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη/Σκηνοθεσία : Γρηγορία Μεθενίτη, Αντώνης Αντωνιάδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Γρηγορία Μεθενίτη, Αντώνης Αντωνιάδης

Βίντεο: Γρηγορία Μεθενίτη

Φωτογραφίες: Πέτρος Αρώνης

Γραφικά: Δημήτρης Παγγές

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

TRAVELLING DOLL

Ημερομηνίες: Κυριακές 18 & 25/2, 24 & 31/3

Ώρα έναρξης 21:00

Γενική Είσοδος: 12€/ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητικό, Ατέλεια, ΑΜΕΑ): 10€

Τηλ.κρατήσεις: 210 8822551

Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

Οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Στο χώρο του θεάτρου λειτουργεί μπαρ, που λειτουργεί κατά τη διάρκεια της παράστασης και μετά. Η τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει την κατανάλωση ποτού/ αναψυκτικού.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα