Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Σβανά από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

  


Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κλεοπάτρα Σβανά μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος ασχολείται με το θέατρο και έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα. Σε μια έκδοση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Παρουσιάστηκαν τα τρία θεατρικά έργα:


1) ΛΑ ΣΙ ΝΤΟ. Πρόκειται για ένα μεταφυσικό ρεαλιστικό έργο αφήγηση της ζωής δύο συμμαθητριών που ξανασυναντιούνται στα 30 τους.


2)ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα ρομαντικό παραμύθι για τις σχέσεις των δύο φύλων.


3)ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ. Πρόκειται για τον μονόλογο μια γυναίκας η οποία εμφανίζεται στον τάφο του εραστή της κρυφά από την οικογένειά του και προβαίνει σε μια ιδιαίτερη εξιστόρηση.

Η Παρουσίαση πραγματοποιήθηκε  στο κατάμεστο ΔΩΝ ΣΑΛΟΝ της Ουρανίας Αργυροπούλου, μέλους της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε..

Παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς, το μέλος της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Τζιβελέκης,  κ.α.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Θάνος Τσάμπρας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και μέλος της Ε.Σ.Ε και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Τζώρτζη. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Εύα Αγραφιώτη, Σουζάνα Βαρτάνη οι οποίες παίζουν στην τηλεοπτική σειρά στα Σύρματα της ΕΡΤ, η Αγγελική Παρδαλίδου και ο Γεράσιμος Ελ Σερίφ ηθοποιοί που έχουν σκηνοθετηθεί από την Κλεοπάτρα Σβανά κατά το παρελθόν καθώς και η Αλεξάνδρα Παγιατάκη η οποία είχε ερμηνεύσει το μονόλογο ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ το 2009. Το κοινό παρακολούθησε όλη τη παρουσίαση με αμείωτο ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α