Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση έκδοσης Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος "Μονόλογοι και Περί μονολόγων"

  


Σε μια ιδιαιτέρως ευχάριστη ατμόσφαιρα έλαβε χώρα η παρουσίαση της έκδοσης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος "Μονόλογοι και Περί Μονολόγων" που περιλαμβάνει τους βραβευμένους μονολόγους των Πανελληνίων Διαγωνισμών της Ε.Σ.Ε. των ετών 2022 και 2023. Περιλαμβάνει επίσης τον μονόλογο "Θεόφιλος" του Θανάση Σκρουμπέλου και "Το φινιστρίνι" του Βασίλη Ρίσβα καθώς και δοκίμια μελών της Ε.Σ.Ε. και των Φίλων Λέσχης της Ε.Σ.Ε.


Τόσο οι βραβευμένοι, όσο και οι δοκιμιογράφοι αρχής γενομένης από τον Θανάση Σκρουμπέλο εξέφρασαν την άποψη τους όσον αφορά τη σημασία του ιδιαίτερου αυτού είδους, του θεατρικού μονολόγου. Ευσύνοπτες απόψεις εξέφρασαν τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Νίκος Σκουλάς, Τζένη Κοσμίδου, Θάνος Τσάμπρας, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης και οι βραβευμένοι συγγραφείς των μονολόγων Βασιλική Βασιλειάδου, Λένα Μποζάκη, Γιάννης Φασόης, Σοφία Χατζηγιάννη και Ραλλού Ντόκα.
 
Παρευρέθησαν η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Τζένη Κοσμίδου, ο πρώην Αντιπρόεδρος Θανάσης Σκρουμπέλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Θάνος Τσάμπρας, η Ρένα Ρίγγα, η Κωστούλα Τωμαδάκη, ο Δημήτρης Κολιοδήμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Υβόνη Ρόμαν, ο Αλέξης Γιαννούλης, η Ελπίδα Μηναδάκη, ο Γιώργος Τζιβελέκης, ο Βασίλης Ξηρός συνοδευόμενος από τη Βάια Βάβαλου, η Νατάσα Μποζίνη, ο Αδαμάντιος Πετρίτσης, ο Ηλίας Φλωράκης μετά της κόρης του Ελπίδας και ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς.. 
 
Τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Ευαγγελία Λιάπη, Χαρά Κουρλέση, Υβόνη Ρόμαν, Άννυ Λούλου, Γιώργος Παντελιάς συνοδευόμενος από τη Λένα Σκοπελίτη, Μαρία Παπαφράγκου, Ειρήνη Στασινοπούλου συνοδευόμενη από το σύζυγό της Ανδρέα Μαντουρίδη, Γιώργος Καραγεώργος, Γεωργία Μπίρμπα συνοδευόμενη από τον αδελφό της Χρήστο Μπίρμπα, Μάνος Τσιβιλής, Αναστασία Μουζούλα, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Αθανασία Λαζαρίδου, Ειρήνη Λουκάτου, Σταυρούλα Βενιέρη, Χάρις Συμεωνίδου κ.ά.
 
Πέραν των βραβευμένων Βασιλικής Βασιλειάδη ("Ιφιγένειας έξοδος") συνοδευόμενης από το σύζυγό της Νικόλαο Τσότρα και την αδελφή της Έβη Βασιλειάδη, Λένας Μποζάκη και Έλενας Βακάλη (Nionio), του Γιάννη Φασόη (Η προτομή), της Ραλλούς Ντόκα (25 γρ.), Σοφίας Χατζηγιάννη (Η δική μου ιστορία) συνοδευόμενη από τον Θάνο Καριώτογλου, παρέστησαν οι Αντώνης Κακαβάς, Βασίλης Κεσίσογλου, Ιορδάνης Καλέσης, Σάββας Καρύδας, Χαρά Μαρκάκη συνοδευόμενη από τον Γιάννη Δρακούλη, Άλκης Λεμπέσης, Έλενα Βακάλη, Μάκης Τσίτας, Δημήτρης Φύκιρης, Χρήστος Φασόης, Ιορδάνης Καλέσης, Σάββας Καρύδας, Χρυσάνθη Κουλούρη, Μαρία Μανουσάκη, Φαίη Μακαντάση, Κώστας Μπάκης κ.ά.
 
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς
 
Οι φωτογραφίες είναι του Ιωάννη Γκογκόπουλου
Η κινηματογράφηση του Αδαμαντίου Πετρίτση, μέλους της Ε.Σ.Ε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα