Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη

  


«Μέθοδος Στανισλάβσκι: το Συναίσθημα στη Θεραπεία της Ψυχικής Απεξάρτησης» του Αλέξανδρου Μαυρόγιαννη θα φιλοξενηθεί από το 29ο ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στην Αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 2, στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (δελτίο εισόδου).


Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 1 ώρας, περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις πρόβες και την  παράσταση «Το Ξύπνημα», καθώς και τις απόψεις των συμμετεχόντων, των θεραπευτών και της κας Ειρήνης Τσαλέρα, για την χρησιμότητα της μεθόδου Στανισλάβσκι στη θεραπεία ψυχικής απεξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες.

Η κυρία Τσαλέρα, ως Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ως ηθοποιός και καθηγήτρια υποκριτικής τέχνης, ανέλαβε η ίδια τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία  της παράστασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2023 στον χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I.

«Με πυξίδα την μέθοδο Στανισλάβσκι, με όχημα την επιμονή των συμμετεχόντων και την αγάπη των θεραπευτών, δημιουργήσαμε μια παράσταση, με στόχο, μέσω του θεατρικού συστήματος Στανισλάβσκι, την ενίσχυση της θεραπευτικής προσέγγισης για την ψυχική απεξάρτηση. Στην παράσταση συμμετείχαν οι άνδρες, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κράτησης Κορυδαλλού Ι και μέσω βίντεο οι γυναίκες, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών».

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση 20 λεπτών με το κοινό στην οποία θα συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ

Νίκος Χουβαρτάς, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Κατερίνα Θεοδωρίδου, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Μεταβατικού Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης
στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού I

Αντωνία Ρουσσάκη, Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη
του Μεταβατικού Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης
στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα