Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ε.Σ.Ε.: Τελετή Απονομής Σχολικού Διαγωνισμού Ηλιούπολης υπό την αιγίδα της

  


Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Ηλιούπολης έλαβε χώρα, με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, η τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλιούπολης διασκευής Ελληνικού Διηγήματος σε Σενάριο Μικρού Μήκους που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.


Μια εκδήλωση που προτάθηκε από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Φωτεινή Σωτήρχου και οργανώθηκε σε συνεργασία με τα άλλα δύο μέλη Δημήτρη Καλαντίδη και Μάνο Πολυκρέτη με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΛΥΚΕΙΟΥ (Διασκευή του διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη "Πατέρας στο σπίτι")
- 1ο βραβείο Θάνος Λαμπρόπουλος (2ο Λύκειο) 
-2ο βραβείο Όλγα Ανδρικοπούλου (3ο Λύκειο)
-3ο βραβείο Λυδία Μαραγκού, Βάνα Νάσαινα, Κωνσταντίνα Σκουλίκα (3ο Λύκειο)

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (Διασκευή του διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη "Τ'αγνάντεμα")
- 1ο βραβείο Γεωργία Σφακιανάκη (4ο Γυμνάσιο)
- 2ο βραβείο Μελίνα Βασιλείου, Χρυσηλία Αναστασοπούλου, Μαρία Ζιάκα, Παναγιώτα Κυπριάδη Μυρτώ Καπότη, Δήμητρα Γαστουνιώτη (7ο Γυμνάσιο)  
- 3ο βραβείο Ιόλη Μουδήλου, Κυριάκος Τσίγαλος, Ειρήνη Στούμπου, Στεφανία Τασιοπούλου, Ηλέκτρα Παπακωνσταντίνου, Γεώργιος Γιαννικόπουλος, Στάθης Μουρελάτος (7ο Γυμνάσιο)

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γεώργιος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη, ο Δρ Γεώργιος Κόσυβας Σύμβουλος Εκπαίδευσης μαθηματικών Β Αθήνας του ΥΠΑΙΘ, η Κεντρική Επιτροπή Συντονισμού της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Αθηνών Σπύρος Σταθάτος, Κατερίνα Καράμπελα, Ευαγγελία Λιάπη, το μέλος της Ε.Σ.Ε. καθηγήτρια σεναρίου Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Κορίνα Πάντου, Χαρά Κουρλέση, Μαρία Φραγκιά και Ευαγγελία Λιάπη, η Συντονιστική Επιτροπή Λέσχης Φίλων Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης Δημήτρης Καλαντίδης, Φωτεινή Σωτήρχου και Μάνος Πολυκρέτης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η καθηγήτρια μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλιούπολης Φωτεινή Σωτήρχου.

Στα ιντερλούδια οι μαθητές του Ωδείου Ηλιούπολης Ιωάννα Μπούσκου, Alice Dong, Θεοφανία Ξενάκη και Γρηγόρης Δημητρίου εκτέλεσαν έργα των Bach, Beethoven, Chopin και Mozart.

Φωτογραφίες Ειρήνη Πολυκρέτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα