Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ε.Σ.Ε.: Τελετή Απονομής Σχολικού Διαγωνισμού Ηλιούπολης υπό την αιγίδα της

  


Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Ηλιούπολης έλαβε χώρα, με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, η τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλιούπολης διασκευής Ελληνικού Διηγήματος σε Σενάριο Μικρού Μήκους που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.


Μια εκδήλωση που προτάθηκε από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Φωτεινή Σωτήρχου και οργανώθηκε σε συνεργασία με τα άλλα δύο μέλη Δημήτρη Καλαντίδη και Μάνο Πολυκρέτη με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΛΥΚΕΙΟΥ (Διασκευή του διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη "Πατέρας στο σπίτι")
- 1ο βραβείο Θάνος Λαμπρόπουλος (2ο Λύκειο) 
-2ο βραβείο Όλγα Ανδρικοπούλου (3ο Λύκειο)
-3ο βραβείο Λυδία Μαραγκού, Βάνα Νάσαινα, Κωνσταντίνα Σκουλίκα (3ο Λύκειο)

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (Διασκευή του διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη "Τ'αγνάντεμα")
- 1ο βραβείο Γεωργία Σφακιανάκη (4ο Γυμνάσιο)
- 2ο βραβείο Μελίνα Βασιλείου, Χρυσηλία Αναστασοπούλου, Μαρία Ζιάκα, Παναγιώτα Κυπριάδη Μυρτώ Καπότη, Δήμητρα Γαστουνιώτη (7ο Γυμνάσιο)  
- 3ο βραβείο Ιόλη Μουδήλου, Κυριάκος Τσίγαλος, Ειρήνη Στούμπου, Στεφανία Τασιοπούλου, Ηλέκτρα Παπακωνσταντίνου, Γεώργιος Γιαννικόπουλος, Στάθης Μουρελάτος (7ο Γυμνάσιο)

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γεώργιος Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη, ο Δρ Γεώργιος Κόσυβας Σύμβουλος Εκπαίδευσης μαθηματικών Β Αθήνας του ΥΠΑΙΘ, η Κεντρική Επιτροπή Συντονισμού της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Αθηνών Σπύρος Σταθάτος, Κατερίνα Καράμπελα, Ευαγγελία Λιάπη, το μέλος της Ε.Σ.Ε. καθηγήτρια σεναρίου Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, τα μέλη της κριτικής επιτροπής Κορίνα Πάντου, Χαρά Κουρλέση, Μαρία Φραγκιά και Ευαγγελία Λιάπη, η Συντονιστική Επιτροπή Λέσχης Φίλων Ε.Σ.Ε. Ηλιούπολης Δημήτρης Καλαντίδης, Φωτεινή Σωτήρχου και Μάνος Πολυκρέτης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η καθηγήτρια μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλιούπολης Φωτεινή Σωτήρχου.

Στα ιντερλούδια οι μαθητές του Ωδείου Ηλιούπολης Ιωάννα Μπούσκου, Alice Dong, Θεοφανία Ξενάκη και Γρηγόρης Δημητρίου εκτέλεσαν έργα των Bach, Beethoven, Chopin και Mozart.

Φωτογραφίες Ειρήνη Πολυκρέτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προαναγγελία ΚΟΛΠΕΡΤ του David Gieselmann

   Από  14 Ιανουαρίου  και κάθε  Σάββατο στις 21:00 , παρουσιάζεται στο  θέατρο NOŪS   η μαύρη κωμωδία του  David   Gieselmann    ΚΟΛΠΕΡΤ  σε μετάφραση  Γιώργου Δεπάστα,  διασκευή – σκηνοθεσία  Αλεξάνδρας Βουτζουράκη  και παραγωγή ‘ ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ Δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένοι γύρω από ένα μπαούλο. Ένα παιχνίδι, ένας διανομέας και ένας φόνος. Ένας φόνος, που ίσως και να μην έχει γίνει. Μία παράνομη σχέση, που ίσως και να μην υπήρξε. Ένα αστείο για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά ανάβει τα αίματα και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Τους πέντε ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) Κατερίνα Γεωργιάδου, Λάμπρος Καλογιάννης, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Αλκμήνη Πασταλατζή, Κώστας Σπανός θέατρο NOŪS  |   Τροίας 34, Αθήνα 11255  | 210 8237 333 |   info@theatrenous-creativespace.com

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς στο Fvoice.eu!

  Κύριε Κακαβά θα θέλατε να μας μιλήσετε για τους στόχους της Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας; Η ιστορία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος άρχισε να γράφεται χάρις στα αξιόλογα, καταξιωμένα μέλη της που τη συνέστησαν το 1989 και εκείνους που εξακολουθούν, σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες να αγωνίζονται να εξελίξουν μια Ένωση που κληρονόμησαν με μια βασική ηθική υποχρέωση έναντι των συναδέλφων των συνεργατών του χώρου του πολιτισμού, αλλά κυρίως του κοινού και φίλων ανά την Επικράτεια, την Κύπρο και αλλαχού, να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενεές, αυτάρκη και εύρωστη και κυρίως πολυπληθέστερη. Εξ ου μια συνεχής προσπάθεια διεύρυνσης και βελτίωσης με πολλές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μια Ένωση που πέρα από την αγάπη της για κάθε λογής σενάριο και συγγραφικό έργο και για όλους ανεξαιρέτως τους σεναριογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, επιδιώκει να καταστεί ένας πόλος έλξης όλων εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα αισθήματά τους καταθέτοντας το

ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη | Καλοκαίρι 2023

  ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Η “ Τεχνών Δράσις ” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ Δωδέκατη Νύχτα ”, σε σκηνοθεσία  Γιώργου Κιμούλη .  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο  24 Ιουνίου  στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς  παρεξηγήσεις λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδερφών, καθιστούν το    διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. Μετάφραση – Σκηνοθεσία:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ Σκηνικά:  ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  Κοστούμια:  ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  Φωτισμοί:  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ Επικοινωνία και προβολή παράστασης:  ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ | τηλέφωνο 6908502631 |  email   daisylempesi @ hotmail . gr  | Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚ