Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη με τον ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να ξαναβρεθώ κάποτε στον ιερό χώρο της Επιδαύρου




 Ο Μάνος Χατζηγεωργίου είναι ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που “δρα” στο θέατρο με διάφορους τρόπους σκηνοθετεί, παίζει, διασκευάζει, διδάσκει… ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης. Είχα την χαρά να τον δω πρόσφατα στο Studio Κυψέλης να πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Μπαλκόνι”.

Κ.Κ. Μιλήστε μας για το έργο που πρωταγωνιστείτε το ρόλος και τους συνεργάτες σας …

Μ.Χ. Ας πούμε καλύτερα << συμπρωταγωνιστώ>>, γιατί το ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Ζενέ είναι έργο συνόλου και επομένως όλοι έχουν το μερίδιο τους από αυτόν τον όρο. Η σκηνοθεσία είναι του άξιου και πάντα ευρηματικού Γιώργου Λιβανού, με τον οποίο έχω την τύχη να μετράω και άλλες σημαντικές συνεργασίες στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ, μαζί με τους Θεατρίνων θεατές – δηλαδή την ομάδα του.

Στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ παίζω τον ρόλο του Επίσκοπου, ενός ανθρώπου που γοητεύεται από την εξουσία που του παρέχει το σχήμα αυτό, την οποία και φαντασιώνεται, μέχρι τη στιγμή που θα του δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί στην πραγματικότητα σ’ αυτή τη θέση.

Κ.Κ. Προτιμάτε να παίζετε ή να σκηνοθετείτε;

Μ.Χ. Νοιώθω καλύτερα με την ιδιότητα του ηθοποιού από την οποία και ξεκίνησα. Η σκηνοθεσία και η διδασκαλία ήρθαν πολύ αργότερα και όσο και να φαίνεται κλισέ -χωρίς να το επιδιώξω. Έχω σαν αρχή όταν μου τυχαίνει κάτι καινούργιο, όσο δύσκολο και να είναι, να μην αποστρέφομαι στην πρόκληση αλλά να δουλεύω επίμονα και υπεύθυνα.

Σκηνοθετώ σε ερασιτεχνικές ομάδες κυρίως, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κάνω και διδασκαλία ρόλων. Το να περνά από το χέρι σου όλη η διαδικασία και οι λεπτομέρειες ανεβάσματος ενός θεατρικού έργου είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να παίζεις μόνο.

Η διδασκαλία στις ομάδες και τα εργαστήρια, έχει κάτι το ιερό από τη στιγμή που ο άλλος έρχεται και σου καταθέτει την ψυχή του. Ο χειρισμός θέλει πολύ προσοχή για να μπορέσει να απελευθερωθεί ο ενδιαφερόμενος πρωτίστως από τα δεσμά του εαυτού του και μετά να προχωρήσει σε ζητούμενους δρόμους. Συνήθως οι νεαρές ηλικίες είναι πιο εύπλαστες, ενώ στις μεγάλες τα πράγματα λειτουργούν ανάλογα.

Κ.Κ. Ποιο είναι ρεπερτόριο που σας ενδιαφέρει;

Μ.Χ. Μου αρέσει περισσότερο το κλασσικό ρεπερτόριο. Τα έργα αυτά σου δίνουν πολλά πράγματα και πάντα ωφελημένος βγαίνει ο ηθοποιός από την ενασχόλησή του με αυτό το είδος, χωρίς φυσικά να υποτιμώ και τα άλλα σύγχρονα έργα που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Είχα την τύχη να ξεκινήσω από το Εθνικό θέατρο με τραγωδίες , αρχαίες κωμωδίες κλπ –μεγάλη εμπειρία πραγματικά

Κ.Κ. Να επιστρέψουμε πάλι στην παράσταση, ποια είναι η βαθύτερη αλήθεια στο “Μπαλκόνι”;

Μ.Χ. Ο αχαλίνωτος πόθος για την εξουσία είναι ένα εγωπαθές συναίσθημα και καταδυναστεύει τον άνθρωπο από γενέσεως κόσμου. Ποτέ δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι όποιος κατορθώνει να ανέλθει στην εξουσία, με οποιοδήποτε τρόπο, διαθέτει και το ανάλογο υπόβαθρο προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που επιβάλλει το όποιο αξίωμα.

Κ.Κ. Υπάρχει ιδανική κοινωνία κατά το Genet;

Μ.Χ. Πολύ φοβάμαι πως όχι γιατί υπερισχύει η απαισιοδοξία. Οι ιδεολογίες εξανεμίζονται από όπου και να προέρχονται. Επικρατούν οι φαύλοι και οι βέβηλοι. Ακόμη και εκείνοι, που ως αδύναμοι μιλάνε για τις μεγαλόπνοες και φιλελεύθερες ιδέες, όταν βρεθούν σε θέση ισχύος, τις ξεχνάνε και μεταστρέφονται πολύ γρήγορα.

Κ.Κ. Δώστε μου τον όρο της ερμηνευτικής προσέγγισης σας για το ρόλο.

Μ.Χ. Αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω μία λέξη θα έλεγα << βιωματικός >>. Πρωτίστως προσπαθώ να κατανοήσω το κείμενο και να βρω κοινές συνισταμένες με το πρόσωπο που υποδύομαι . Η δουλειά αυτή είναι επίπονη και περιλαμβάνει πολλούς αυτοσχεδιασμούς και συνθήκες για να γίνει ο ρόλος όσο περισσότερο δικός μου.

Κ.Κ. Ο χρόνος σας από ότι έχω καταλάβει είναι γεμάτος, περιγράψτε μας την ημέρα σας.

Μ.Χ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρκεί το 24ωρο. Παράλληλα με το ΜΠΑΛΚΟΝΙ συνεχίζω και τις παραστάσεις με ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΑΙΗ στο ίδιο θέατρο με σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού το οποίο παίζεται για 3η σαιζόν με μεγάλη επιτυχία και ίσως για την ώρα άγνωστη ημερομηνία λήξης . Φυσικά θα πρέπει να αναφέρω και τον ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά στο θέατρο ΕΚΑΤΗ γιατί και αυτό ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζει.

Μου αρέσει πολύ η συγγραφή και έχω διασκευάσει για θέατρο ένα έργο για τη ζωή του ΜΟΤΣΑΡΤ, το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ σε μορφή μιούζικαλ, με το ίδιο πάλι θέμα μία διασκευή σε καθαρή πρόζα με τον τίτλο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΣΕ ΑΣΕΡ. ΄Ακόμη έχω γράψει και το ΕΡΩΤΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ καθώς και το ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, παρμένα από μία ιδέα ενός μονόλογου του Α. Μπέννετ.

Φυσικά τα θεατρικά εργαστήρια με τα οποία απασχολούμαι και αυτά συμπεριλαμβάνονται στις ασχολίες της εβδομάδος. Κάποιο διήγημά μου έχει βραβευτεί και τώρα ετοιμάζω το πρώτο μου μυθιστόρημα.

Κ.Κ. Τι θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον; μιλήστε μας για τα σχέδια σας.

Μ.Χ. Να παίζω σε καλές παραστάσεις με ουσιαστικές και εποικοδομητικές συνεργασίες. Μέσα από αυτές ο καλλιτέχνης βελτιώνεται, ανιχνεύει ανεξερεύνητες περιοχές του εαυτού του, των δυνατοτήτων του . Η ενδοσκόπηση αυτή τον κάνει πληρέστερο σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο. Οι ρόλοι είναι πάρα πολλοί βέβαια, αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να είμαι σε ότι παίζω όσο καλύτερος μπορώ. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να ξαναβρεθώ κάποτε στον ιερό χώρο της Επιδαύρου, όπου εκεί ήταν και η πρώτη μου εμφάνιση με το Εθνικό Θέατρο .

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε τη δραματική σχολή του ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ το 1975

΄Εκανε σπουδές στο χορό και τη φωνητική και παρακολούθησε πολλά θεατρικά σεμινάρια πάνω στη φωνή, κίνηση, αυτοσχεδιασμό.

Πρωτοεμφανίστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες όπως:

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ / ΤΡΩΑΔΕΣ / ΑΝΤΙΓΟΝΗ / ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ / ΝΕΦΕΛΕΣ.

ΛΑΖΑΡΟΣ του Π. Πρεβελάκη , ΔΟΝ ΚΑΡΛΟΣ του Σίλλερ κλπ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν εμφανίσεις στο Ελεύθερο Θέατρο καθώς και με Ημικρατικά θέατρα – ΔΗΠΕΘΕ σε διάφορα έργα όπως:  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ/ΤΗΛΕΓΡΑΦΕΙΟ/ΕΙΡΗΝΗ/ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ/ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ/ΑΝΝΑ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΜΑΓΚΥ/ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ/ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕΤ’ ΕΠΙΠΛΩΝ/ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ/ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ/ ΝΕΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΓΑΜΟΥ/ ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ κτλ

Παράλληλα για πολλά χρόνια ασχολήθηκε συστηματικά και με το παιδικό θέατρο. Συνιδρυτικό μέλος της Θεατρικής σκηνής της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς εμφανίστηκε σε πρωτοπαρουσιαζόμενα μονόπρακτα όπως:

  • ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ του Γκυ Φουασύ

  • ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ

  • ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της Τούλας Μπούτου

  • ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Ζωρζ Κουρτελίν

Αλλά και σε διάφορα άλλα γνωστά έργα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου όπως :

  • ΤΟ ΜΑΤΣ του Γιώργου Μανιώτη

  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ της Κ. Μητροπούλου

  • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ του Μπάμπη ΄Αννινου

  • ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΗ ΒΡΟΧΗ του Τένεσση Ουϊλλιαμς

  • Το ΠΑΝΗΓΥΡΙ του Ζαν Κοκτώ

  • ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ του Τσέχωφ

  • ΕΝΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ των αφων Κιντέρο

Έχει κάνει μεταγλωττίσεις, σπηκαρίσματα κλπ , έχει εμφανιστεί σε κινηματογραφικές ταινίες , διαφημίσεις, τηλεοπτικά σήριαλ, και θεατρικά έργα της ΕΡΤ για την τηλεόραση όπως :

ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΗ / ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ / ΕΝΑ ΣΚΙΟΥΡΑΚΙ ΣΤΗ ΣΟΥΪΤΑ ΜΟΥ / ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ κλπ.

Έχει επίσης έχει οργανώσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις , έχει σκηνοθετήσει σε διάφορες Καλλιτεχνικές Ομάδες, Γυμνάσια , Δημοτικά Σχολεία, ποιήματα σε θεατρική μορφή, και θεατρικά έργα όπως :

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ/ ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ/ ΜΑΤΙΑΣ Ο Α΄ /

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ/ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ/ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ/ ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΪΣΤ (σε Μιούζικαλ) / Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ / ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή/ Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ (Διασκευή για Μπαλέτο –πρόζα).

Το 2000 σκηνοθέτησε :

  • ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

του Γιάννη Ξανθούλη.

  • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ του Λεωνίδα Τριβυζά.

  • Ένα αφιέρωμα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς με αποσπάσματα από τις καλύτερες και αντιπροσωπευτικότερες στιγμές αυτού του είδους.

  • Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ του Μπρεχτ στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου.

Το 2001 σκηνοθέτησε :

  • Στο Δημοτικό θέατρο Πειραιώς τη μουσικοχορευτική παράσταση με το γενικό τίτλο << ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΕΡΩΤΑ>> που ήταν ένα αφιέρωμα στα ερωτικά τραγούδια της δεκαετίας του 40, 50 και 60.

  • Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ , της Ξένιας Καλογεροπούλου.

  • Τη θεατρική σύνθεση << ΑΤΡΕΙΔΕΣ ΦΟΝΟΙ-ΘΥΣΙΕΣ >> με αποσπάσματα από την ΟΡΕΣΤΕΙΑ του Αισχύλου και την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ του Ευριπίδη με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας.

To 2002 σκηνοθέτησε :

  • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ του Λόρκα

με το θίασο του θεατρικού εργαστηρίου Δήμου Καλλιθέας.

  • Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ του Γ. Ξανθούλη

  • Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς παρουσίασε και εμφανίστηκε στη μουσικοθεατρική παράσταση << ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ >> η οποία αποτελείτο από τραγούδια και κείμενα του Μάνου Χατζιδάκι

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση <<ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ >> με διάφορα τραγούδια και κείμενα των ημερών.

To 2003 παρουσίασε :

    • τη μουσικοθεατρική παράσταση

<< ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟ ΘΑΥΜΑ >> στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς όπου

παράλληλα εμφανίστηκε στην παράσταση ερμηνεύοντας

μονόπρακτα και θεατροποιημένη ποίηση.

    • Παρουσίασε (Διδασκαλία- Σκηνοθεσία) με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας μια θεατρική σύνθεση με το γενικό τίτλο

<<ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ >> με σκηνές από το κλασσικό και

σύγχρονο ρεπερτόριο σχετικές με το θέμα, καθώς και τη

    • <<ΜΗΔΕΙΑ >> του Μποστ.

    • Εμφανίστηκε στην επιθεώρηση

<< Σαμπάνια και Ρετσίνα στην όμορφη Αθήνα >> στο Ομήρειο Θέατρο με τη θεατρική ομάδα Χίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

To 2004 σκηνοθέτησε :

  • Μια μουσικοθεατρική παράσταση με αφετηρία τους Ολυμπιακούς αγώνες και με το γενικό τίτλο << ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΣ >> στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς. Παράλληλα κράτησε το μέρος του αφηγητή.

  • Παρουσίασε ( Διδασκαλία – Σκηνοθεσία ) με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας τη θεατρική σύνθεση με το γενικό τίτλο << Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ μέσα από τους τραγικούς >>.

  • ΄Επαιξε στο θέατρο ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ 8 του Δημήτρη Κολλάτου στο θεατρικό έργο της Β. Λουρμπά << ΠΑΓΙΔΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ >> σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίτσου.

To 2005 σκηνοθέτησε :

  • Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο

<< ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ >>.

  • Το δραματικό ειδύλλιο του Δημήτρη Κορομηλά

<< Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ >> με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας.

  • Στην Εθνική Λυρική Σκηνή την επετειακή μουσικοθεατρική παράσταση για τη δημιουργία των 170 ετών του Δήμου Πειραιά με τον τίτλο << ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ >> όπου και εμφανίστηκε σε θεατρικά αποσπάσματα.

Tο 2006 σκηνοθέτησε :

  • Σε δικό του κείμενο το έργο « ΜΟΤΣΑΡΤ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ » όπου και εμφανίστηκε στα θεατροποιημένα αφηγηματικά μέρη.

Η παράσταση παίχτηκε από το θεατρικό εργαστήρι που δημιούργησε ο ίδιος για πρώτη φορά φέτος , στο αίθριο του Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά.

  • Την ποιητική τραγωδία του Λόρκα « ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ » με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

  • Έπαιξε στη θεατρική παράσταση – σύνθεση << ΝΕΚΥΙΑ >> απο αποσπάσματα απο την Ομήρου ΟΔΥΣΕΙΑ με τη θεατρική ομάδα ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ σε σκηνοθεσία ΄Αννας Λάζου

  • ΄Επαιξε στην << ΑΝΤΙΓΟΝΗ >> του Σοφοκλή με τη θεατρική ομάδα ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ σε σκηνοθεσία ΄Αννας Λάζου.

Το 2007 σκηνοθέτησε :

  • Μιά θεατρική σύνθεση βασισμένη σε νεοελληνικά θεατρικά κείμενα με το γενικό τίτλο « ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ » με το θεατρικό του εργαστήρι.

  • Την ποιητική τραγωδία του Λόρκα « ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ » με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ σε διαφορετικό ανέβασμα από την παράσταση του 2006.

  • ΄Ενα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι με το γενικό τίτλο << ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> με τις ιδιωτικές σχολές ΠΕΤΡΑΚΗ – ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ στο Βεάκειο θέατρο.

  • Μία παράσταση με αποσπάσματα απο τα καλύτερα μιούζικαλ με το γενικό τίτλο << Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ >> στο Βεάκειο θέατρο .

  • ΄Επαιξε στο έργο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου « Ο ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ» σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.

  • ΄Επαιξε στη θεατρική σύνθεση << ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ – ΜΥΣΤΗΡΙΟ >> που παρουσίασε η θεατρική ομάδα ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ σε σκηνοθεσία της ΄Αννας Λάζου.

To 2008 σκηνοθέτησε :

  • Τον << ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ >> του Μπρέχτ με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

  • Την ΤΕΛΕΤΗ του Παύλου Μάτεσι και τον ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ του Ιάκωβου Καμπανέλη που παίχτηκαν σ’ ενιαίο πρόγραμμα με το γενικό τίτλο

<< ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΚΩΜΩΔΙΑ >> με το θεατρικό του εργαστήρι.

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση << ΣΙΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ >> στο κιν/θέατρο ΣΙΝΕΑΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ όπου και εμφανίστηκε παράλληλα.

To 2009 σκηνοθέτησε:

  • Το << ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ >> του Σαίξπηρ με το θεατρικό του εργαστήρι.

  • Τη θεατρική σύνθεση << ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ >> που αποτελείτο από αποσπάσματα από θεατρικά έργα και μονόπρακτα με θέμα τη ζωή των ανθρώπων σε μια κοινή αυλή και σ’ ένα απομονωμένο διαμέρισμα με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση << ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ >> στο Βεάκειο Θέατρο που αποτελείτο από θεατροποιημένα τραγούδια αλλά και κείμενα που ακούστηκαν στο Ελληνικό θέατρο.

  • ΄Ένα μεγάλο μουσικοxoρευτικό και θεατρικό δρώμενο που παίχτηκε στο λιμάνακι του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αρτάκη με θέμα την << EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΖΙΚΙΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ >> όπου παράλληλα κράτησε και το μέρος του αφηγητή

To 2010 σκηνοθέτησε:

  • Το << Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ >> μία θεατρική αναζήτηση βασισμένη στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή , με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

  • Τη θεατρική σύνθεση << ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ >> που αποτελείτο από αποσπάσματα από Ελληνικά θεατρικά έργα και μονόπρακτα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, Μαύρη Παρηγοριά του Λάσκαρη κλπ) , με θέμα τις δυσκολίες του γάμου, πριν αλλά και μετά , με το θεατρικό του εργαστήρι..

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση << MIΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ >> που αποτελείτο από τραγούδια του θεάτρου , όπερας , θεατρικές σκηνές κλπ που βασίστηκαν σε βιβλία της παγκόσμιας και Ελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα κράτησε και το μέρος του αφηγητή.

To 2011 σκηνοθέτησε

  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιώς << ένα παραμύθι για τον Κο Νίκο >> που αποτελείτο από τραγούδια και ποιήματα του Νίκου Γκάτσου όπου παράλληλα εμφανίστηκε σε θεατροποιημένα μέρη. Η παράσταση έγινε τον Ιανουάριο στο passport στον Πειραιά και επαναλήφθηκε ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέα τραγούδια και κείμενα τον Ιούνιο στο Βεάκειο .

  • Τη θεατρική σύνθεση << η τελευταία νύχτα της οικίας ΄Αλμπα >> βασισμένη στο έργο του Λόρκα το σπίτι της Μπερνάρτα ΄Αλμπα. Η παράσταση επαναλήφθηκε με διαφορετικό στήσιμο και σε διαφορετικό χώρο εκτός σκηνής θεάτρου στο φυσικό χώρο μίας παλιάς αυλής.

  • Την ποιητική σύνθεση << αν είναι νάρθει θε ναρθεί >> που περιείχε ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας σε θεατρική μορφή με το θεατρικό εργαστήρι Καλλιθέας.

  • Το μουσικοθεατρικό δρώμενο << Παναγιά η Παραβουνιώτισσα το ταξίδι της από τη Γαλλιμή στην Ερέτρια>> που παίχτηκε στα πλαίσια των ΚΑΝΑΡΕΙΩΝ 2011 σε φυσικό χώρο στο λιμανάκι της Ερέτριας στο νησί των ονείρων κρατώντας και μέρος της αφήγησης του κειμένου.

To 2012 σκηνοθέτησε

 Τη μουσικοθεατρική παράσταση του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιώς << Οι παιδικοί μας ήρωες >> που αποτελείτο από τραγούδια του θεάτρου και κινηματογράφου των παιδικών ηρώων. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο passport στον Πειραιά .

 Τη θεατρική σύνθεση << Γυναίκα όνομα ουσιαστικόν >> που αποτελείτο από κείμενα του παγκοσμίου ρεπερτορίου με θέμα τη γυναίκα ( Μολιέρος-Σχολείο γυναικών, Γκαίτε-Φάουστ, Μπρέχτ- Για την παιδοκτόνο Μαρία Φαράρ, Κοκτώ- Η ανθρώπινη φωνή , Λόρκα- Δόνα Ροζίτα, Αφων Κιντέρο- ΄Ενα ηλιόλουστο πρωϊνό, Τενεσσή Ουίλιαμς- Τριαντάφυλλο στο στήθος ) με το θεατρικό του εργαστήρι.

 Την επανάληψη (εμπλουτισμένη με νέα ποιήματα και διαφορετική σκηνοθεσία ) της ποιητικής σύνθεσης << αν είναι νάρθει θε ναρθεί >> που περιείχε ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας με το θεατρικό εργαστήρι Καλλιθέας, που παρουσιάστηκε παράλληλα εκτός από το Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας και σε αριθμό παραστάσεων στο θέατρο ΕΚΑΤΗ στην Αθήνα.

To 2013 σκηνοθέτησε

 Τη μουσικοθεατρική παράσταση του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιώς << οι παλιοί συμμαθητές >> βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο Βεάκειο .

 Τη διασκευή με τον τίτλο << πρέπει να υπάρχει λύση >> βασισμένη στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν , με το θεατρικό του εργαστήρι .

 Τη θεατρική σύνθεση από παρωδίες (Σπυρόπουλου και Μποστ) με το γενικό τίτλο << Γκόλφω Μήδεια Ιουλιέττα πλέξανε μία οπερέτα >> με το θεατρικό εργαστήρι Καλλιθέας.

 Έπαιξε σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά (λοχαγός ΄Εντγκαρ) στο θεατρικό έργο του Αυγούστου Στρίντμπερκ << ο Χορός του θανάτου >>

Το 2014

  • ΄Επαιξε σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά (πάστωρ Μάντερς) στους << Βρυκόλακες >> του ΄Ιψεν.

  • Σκηνοθέτησε τη μουσικοθεατρική παράσταση ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ όπου κράτησε το μέρος του αφηγητή.

  • ΄Εγραψε και σκηνοθέτησε το μεγάλο μουσικοθεατρικό δρώμενο ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΩ για λογαριασμό της αδελφότητας Προκοπιέων Χαλκίδας ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ .

  • Σκηνοθέτησε το έργο του Θόρντον Ουάϊλντερ << Η μικρή μας πόλη>>.

  • Επανέλαβε σε διαφορετική σκηνοθετική γραμμή και διανομές τη θεατρική σύνθεση από παρωδίες (Σπυρόπουλου και Μποστ) με το γενικό τίτλο << Γκόλφω Μήδεια Ιουλιέττα πλέξανε μία οπερέτα >> με το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Καλλιθέας.

το 2015

  • ΄Επαιξε στην στην ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ του Ίψεν (Γιάλμαρ) σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά. ,

  • Σκηνοθέτησε τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριππίδη στο θεατρικό εργαστήρι Δήμου Καλλιθέας .

  • Σκηνοθέτησε την ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ του Αλμπέρ Καμύ

  • Σκηνοθέτησε τη Λαίδη Φθειροζόλ του Τενεσσή Ουϊλιαμς στο θεατρικό εργαστήρι που διευθύνει ο ίδιος ..

Το 2016

 ΄Συνέχισε λόγω επιτυχίας για δεύτερη χρονιά τις εμφανισεις του στην ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ του ΄Ιψεν.

 Επανέλαβε τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριππίδη σε διαφορετικά σκηνοθετική γραμμή και διανομή.

 Σκηνοθέτησε ένα δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο της ΄Αννας Γαλανού ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ.

 Σκηνοθέτησε το έργο του Χάρολντ Μπρίκχάουζ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ.

 ΄Εγγραψε σε θεατρικό έργο το μονόλογο του ΄Αλαν Μπένετ ΠΑΤΑΤΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ το οποίο και σκηνοθέτησε.

 ΄Επαιξε στο έργο του Μολιέρου ΕΡΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ (Σγαναρέλος).

 Εμφανίστηκε στην παράσταση θεατροποιημένης ποίησης με τον τίτλο ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΟΛΓΟΘΑ

 ΄Επαιξε σε μία παράσταση με θεατροποίηση χαρακτήρων από το βιβλίο της Φιλιώς Τριανταφυλλίδη Η ΚΟΜΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.

 Σκηνοθέτησε στο Βεάκειο τη μουσικοθεατρικη παράσταση ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΑΧΑ ΝΟΤΕΣ με θέμα τη ζωή του συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

 Σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης Πανευρωπαϊκών αγώνων μπάσκετ νέων 2016 στη Χαλκίδα και παράλληλα έγγραψε και τα κείμενα της τελετής.

Τέλος σκηνοθέτησε την παράσταση ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ στο Βεάκειο όπου παράλληλα κράτησε και το μέρος του αφηγητή.

Το 2017

  • Σκηνοθέτησε το έργο του Γκολτόνι << ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ >>

  • Σκηνοθέτησε τη μουσική παράσταση ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ

  • Σκηνοθέτησε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη <<Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ >>

  • ΄Επαιξε στην παράσταση << ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ >> του Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού με τον θίασο ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ (θεατρική περίοδος 2017-18)

Το 2018

  • Σκηνοθέτησε το έργο του Θόρντον Ουάϊλντερ <<Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ >> στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας .

  • Έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο <<ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ >> σε μορφή μιούζικαλ , βασισμένο το ομότιτλο βιβλίο του Γκέραντ Γκρήην με το Ωδείο Τερψιθέας Πειραιώς

  • Έπαιξε στο έργο << ΣΟΚ >> του Γιώργου Σκούρτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού με τον θίασο ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ (θεατρική περίοδος 2018-19).

  • Σκηνοθέτησε <<Το μέλλον είναι αποκλειστικά δικό μας>> του Παύλου Μάτεσι με το δικό του θεατρικό εργαστήρι.

Το 2019

  • ΄Εγραψε και σκηνοθέτησε το έργο << ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΣΕ ΑΣΕΡ >> που παίχτηκε με το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων Δήμου Καλλιθέας.

  • ΄Επαιξε στο έργο του Γιάννη Σολδάτου << ΟΤΑΝ Η ΜΑΙΡΥΛΙΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού με τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ.

  • Σκηνοθέτησε το έργο του Σωτήρη Πατατζή << ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ >>.

Το 2020

Σκηνοθέτησε το έργο του Τ. Ουϊλιαμς <<ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ>>.

Το 2021

  • Σκηνοθέτησε την κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη << ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ>>.

  • Σκηνοθέτησε το μιούζικαλ << ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ>> .

  • ΄Επαιξε στο έργο του Γ. Σολδάτου << ΟΤΑΝ Ο ΡΗΓΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ>> σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.

  • ΄Επαιξε στο << ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ>> σε διασκευή του Τζων ΄Οσμπορν και σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού..

Το 2022

  • ΄Εγραψε και σκηνοθέτησε το έργο ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙ για το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Καλλιθέας.

  • Συνέχισε τις παραστάσεις για << ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΫ >>

  • ΄Επαιξε στο έργο του Α. Στρίντμπερκ << Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ >> σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.

  • ΄Εγραψε κείμενα και σκηνοθέτησε τη μουσικοθεατρική παράσταση << ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 1922-2022>>.

  • Έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο ΕΡΩΤΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ για το θεατρικό εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας.

Διδάσκει αγωγή λόγου και υποκριτική στο :

  • <<Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων του Δήμου Καλλιθέας >> από το 1996 μέχρι σήμερα.

  • <<Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά >>

Παράλληλα έχει διδάξει αγωγή λόγου- υποκριτική :

  • Στη << Σχολή Προφορικού Λόγου >>

του Δήμου Χαλκίδας από το 1997 μέχρι το 2010 που η σχολή σταμάτησε να

λειτουργεί.

  • Σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

  • Σε διάφορα θεατρικά σεμινάρια.

  • Στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

  • Προετοιμασία υποψηφίων για δραματικές σχολές , εξετάσεις Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη διδασκαλία του στην αγωγή λόγου περιλαμβάνει ασκήσεις ορθοφωνίας –τοποθέτησης φωνής –προφοράς , οι οποίες γίνονται σε συνδυασμό με κίνηση και ταυτόχρονα με σωματική άσκηση , λύσιμο , χαλάρωση , συγκέντρωση κινησιολογικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς κλπ.

Εκτός από τη θεατρική διδασκαλία όπου εφαρμόζεται η ορθοφωνία πάνω στους ρόλους , διδάσκει και άλλα είδη προφορικού λόγου όπως ρητορικός , ανάγνωση κειμένων, απαγγελία, ειδήσεις κλπ.

  • Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και έφορος των Πνευματικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αυτής .

  • Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ .

Λαμβάνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις της Στέγης , του Δήμου Πειραιά αλλά και άλλων φορέων γενικότερα με απαγγελίες αναγνώσεις κειμένων κλπ.

΄Εχει λάβει μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές λογοτεχνικές εκπομπές με αναγνώσεις κειμένων – απαγγελίες ποιημάτων καθώς και σε καθημερινές ραδιοφωνικές σειρές, θεατρικά έργα , κλπ.

Παράλληλα γράφει θεατρικά, πεζά , διηγήματα κλπ.

Το 2006 πήρε το Β’ βραβείο στο διαγωνισμό ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΟΥ με το διήγημά του

« ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ».

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1978.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α