Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, οδηγεί την αγαπημένη μας Εύβοια όλο και πιο ψηλά!

  


Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, στα πλαίσια του προγράμματος «ERASMUS+2020» με τίτλο σχεδίου «Προώθηση προϊόντων στο λιανικό εμπόριο», διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο ξεχωριστής δράσης ήρθαμε κοντά με αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Ενώσεις Εμπόρων του εξωτερικού. Παρακολουθήσαμε πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων, ανταλλάξαμε  απόψεις ανοίγοντάς νέους ορίζοντες για τα προϊόντα και την επιχειρηματικότητα και θέσαμε τις βάσεις για νέες, πολλά υποσχόμενες, συνεργασίες.


Η πρώτη μας στάση ήταν στο Barcelos, όπου ήρθαμε σε επαφή με τον αντίστοιχο φορέα, με την Ομοσπονδία μας «Associação Comercial de Barcelos». 


Η υποδοχή που μας επεφύλασσαν οι οικοδεσπότες μας ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ανταλλάξαμε πλήθος απόψεων και πληροφοριών που αφορούσαν, τόσο τον τρόπο δράσης, όσο και τον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας που έχουμε με τα μέλη μας. Από αυτήν την συνάντηση συζητήθηκε μια συνεργασία που αφορά την κινητικότητα σπουδαστών, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός κοινού σχεδίου δραστηριοτήτων.

Ο επόμενος σταθμός μας ήταν στο Porto, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Εκεί επισκεφθήκαμε την Ένωση Εμπόρων AEP (Associação Empresarial de Portugal) Câmara de Comércio. 


Οι οικοδεσπότες μας υποδέχτηκαν, με έντονη συγκίνηση, έχοντας υψωμένη την Ελληνική σημαία. 


Αρχικά πραγματοποίησαν μια εκτενή ενημέρωση, για τον τρόπο δράσης τους και για τα μέτρα που λαμβάνουν, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Αφού ανταλλάξαμε πλήθος απόψεων χρήσιμων και για τις δύο πλευρές, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες και σχέδια δράσης, συμφωνήσαμε να ενημερωθούμε για τις Διεθνείς Εκθέσεις που διοργανώνουν. 


Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικοδεσπότες μας εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα γευσιγνωσίας του τόπου μας


Αποκύημα αυτού του ενδιαφέροντος υπήρξε η υπόσχεση τους να προβάλουν και να αναδείξουν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα τους τα εν λόγω προϊόντα.


Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην όμορφη Braga, όπου ήρθαμε σε επαφή με τον αντίστοιχο φορέα, με την Ομοσπονδία μας «Associação Empresarial de Braga». Η υποδοχή μας και εκεί ήταν ιδιαιτέρως θερμή.


Οι οικοδεσπότες μας παρουσίασαν πλήθος δράσεων και event που πραγματοποιούν με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνεργατών τους και την προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.


 Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, που σκοπό έχουν την ανεύρεση των βέλτιστων πρακτικών οργάνωσης, βιωσιμότητας και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς, θέσαμε τις βάσεις για μια ουσιαστική επικοινωνία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες. 


Αποκομίσαμε ακόμη  πλήθος πληροφοριών, οι οποίες θα φανούν ιδιαίτερα αξιοποιήσιμες στον αγώνα μας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.


Επόμενη στάση η πανέμορφη Λισαβόνα και το Fab Lab Lisboa. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο οργανισμό, με έδρα την Αμερική, ο οποίος έχει παραρτήματα σε όλο το κόσμο.


 Αποτελεί μια θερμοκοιτίδα καινοτομιών, που δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες που διαθέτουν νέες πρωτοποριακές  ιδέες να αναπτύξουν τα projects που έχουν στο μυαλό τους. 
Παρέχουν  στους ενδιαφερόμενους έναν χώρο, ο οποίος καλύπτει τα πρώτα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής τους, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. 


Παρέχεται ακόμη στήριξη από εξειδικευμένους νομικούς, οικονομολόγους και λογιστές.


Το FABLAB LISBOA συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστήμια, εταιρίες και επιστημονικές κοινότητες ανά τον κόσμο, δίνοντας μοναδικές ευκαιρίες, τόσο σε νέους επιχειρηματίες, όσο και σε φοιτητές αλλά και ακαδημαϊκούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προβάλουν ένα καινοτόμο project. 


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας η οποία έτυχε θερμής υποδοχής και ξενάγησης, ανταλλάξαμε απόψεις, αποκομίσαμε πλήθος πληροφοριών και δημιουργήσαμε μια επαφή που θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Τελευταίος μας σταθμός στην Λισαβόνα το «Lojas com História». Το πρόγραμμα "Μαγαζιά με Ιστορία" είναι μια πολύ εμπνευσμένη κίνηση με την οποία ο Δήμος αξιοποιεί τον τουριστικό φόρο που λαμβάνει από τα ξενοδοχεία και προσφέρει 25000 ευρώ σε  επιχειρήσεις που πληρούν ορισμένα κριτήρια. 


Τα κριτήρια αυτά συνδέονται, αφενός με τη μακροζωία και αφετέρου με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και την προβολή της τοπικής κουλτούρας.


Τα «Καταστήματα με Ιστορία» είναι στην πραγματικότητα εμπορικές επιχειρήσεις  με ιδιαίτερη ιστορική αξία και  μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά μπορούν να έχουν διαφορετική οικονομική δράση το καθένα. 


Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα δημιουργούν την ταυτότητά τους μέσω αυτού. 


Προβάλλονται δε τόσο από τα social media του προγράμματος όσο και από εμπνευσμένα βίντεο άλλα και από βιβλία που δημιουργούνται για το κάθε κατάστημα αποκλειστικά και αναφέρουν την ιστορία του. Τα βιβλία αυτά  πωλούνται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Η επαφή μας με τους υπεύθυνους ήταν μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία και συνεχίζουμε την επικοινωνία μαζί τους μέσω e-mail.

Ακολουθούμε τις εξελίξεις και το μέλλον σε κάθε του βήμα. Προσπαθούμε για το καλύτερο, οδηγώντας την αγαπημένη μας Εύβοια όλο και πιο ψηλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς στο Fvoice.eu!

  Κύριε Κακαβά θα θέλατε να μας μιλήσετε για τους στόχους της Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας; Η ιστορία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος άρχισε να γράφεται χάρις στα αξιόλογα, καταξιωμένα μέλη της που τη συνέστησαν το 1989 και εκείνους που εξακολουθούν, σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες να αγωνίζονται να εξελίξουν μια Ένωση που κληρονόμησαν με μια βασική ηθική υποχρέωση έναντι των συναδέλφων των συνεργατών του χώρου του πολιτισμού, αλλά κυρίως του κοινού και φίλων ανά την Επικράτεια, την Κύπρο και αλλαχού, να την κληροδοτήσουν στις επερχόμενες γενεές, αυτάρκη και εύρωστη και κυρίως πολυπληθέστερη. Εξ ου μια συνεχής προσπάθεια διεύρυνσης και βελτίωσης με πολλές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μια Ένωση που πέρα από την αγάπη της για κάθε λογής σενάριο και συγγραφικό έργο και για όλους ανεξαιρέτως τους σεναριογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, επιδιώκει να καταστεί ένας πόλος έλξης όλων εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα αισθήματά τους καταθέτοντας το

ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη | Καλοκαίρι 2023

  ΔΩΔΕΚΑΤΗ  ΝΥΧΤΑ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ Η “ Τεχνών Δράσις ” παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023, σε όλη την Ελλάδα και την  Κύπρο, την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ Δωδέκατη Νύχτα ”, σε σκηνοθεσία  Γιώργου Κιμούλη .  Προγραμματισμένη πρεμιέρα Σάββατο  24 Ιουνίου  στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Η “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα  αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς  παρεξηγήσεις λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδερφών, καθιστούν το    διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ. Μετάφραση – Σκηνοθεσία:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ Σκηνικά:  ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  Κοστούμια:  ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  Φωτισμοί:  ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΜΚΟ Επικοινωνία και προβολή παράστασης:  ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ | τηλέφωνο 6908502631 |  email   daisylempesi @ hotmail . gr  | Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚ

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ