Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, οδηγεί την αγαπημένη μας Εύβοια όλο και πιο ψηλά!

  


Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, στα πλαίσια του προγράμματος «ERASMUS+2020» με τίτλο σχεδίου «Προώθηση προϊόντων στο λιανικό εμπόριο», διοργάνωσε εκπαιδευτική αποστολή στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο ξεχωριστής δράσης ήρθαμε κοντά με αντίστοιχες Ομοσπονδίες και Ενώσεις Εμπόρων του εξωτερικού. Παρακολουθήσαμε πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων, ανταλλάξαμε  απόψεις ανοίγοντάς νέους ορίζοντες για τα προϊόντα και την επιχειρηματικότητα και θέσαμε τις βάσεις για νέες, πολλά υποσχόμενες, συνεργασίες.


Η πρώτη μας στάση ήταν στο Barcelos, όπου ήρθαμε σε επαφή με τον αντίστοιχο φορέα, με την Ομοσπονδία μας «Associação Comercial de Barcelos». 


Η υποδοχή που μας επεφύλασσαν οι οικοδεσπότες μας ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ανταλλάξαμε πλήθος απόψεων και πληροφοριών που αφορούσαν, τόσο τον τρόπο δράσης, όσο και τον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας που έχουμε με τα μέλη μας. Από αυτήν την συνάντηση συζητήθηκε μια συνεργασία που αφορά την κινητικότητα σπουδαστών, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός κοινού σχεδίου δραστηριοτήτων.

Ο επόμενος σταθμός μας ήταν στο Porto, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Εκεί επισκεφθήκαμε την Ένωση Εμπόρων AEP (Associação Empresarial de Portugal) Câmara de Comércio. 


Οι οικοδεσπότες μας υποδέχτηκαν, με έντονη συγκίνηση, έχοντας υψωμένη την Ελληνική σημαία. 


Αρχικά πραγματοποίησαν μια εκτενή ενημέρωση, για τον τρόπο δράσης τους και για τα μέτρα που λαμβάνουν, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Αφού ανταλλάξαμε πλήθος απόψεων χρήσιμων και για τις δύο πλευρές, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες και σχέδια δράσης, συμφωνήσαμε να ενημερωθούμε για τις Διεθνείς Εκθέσεις που διοργανώνουν. 


Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικοδεσπότες μας εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα γευσιγνωσίας του τόπου μας


Αποκύημα αυτού του ενδιαφέροντος υπήρξε η υπόσχεση τους να προβάλουν και να αναδείξουν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα τους τα εν λόγω προϊόντα.


Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην όμορφη Braga, όπου ήρθαμε σε επαφή με τον αντίστοιχο φορέα, με την Ομοσπονδία μας «Associação Empresarial de Braga». Η υποδοχή μας και εκεί ήταν ιδιαιτέρως θερμή.


Οι οικοδεσπότες μας παρουσίασαν πλήθος δράσεων και event που πραγματοποιούν με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνεργατών τους και την προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.


 Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, που σκοπό έχουν την ανεύρεση των βέλτιστων πρακτικών οργάνωσης, βιωσιμότητας και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς, θέσαμε τις βάσεις για μια ουσιαστική επικοινωνία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες. 


Αποκομίσαμε ακόμη  πλήθος πληροφοριών, οι οποίες θα φανούν ιδιαίτερα αξιοποιήσιμες στον αγώνα μας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.


Επόμενη στάση η πανέμορφη Λισαβόνα και το Fab Lab Lisboa. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο οργανισμό, με έδρα την Αμερική, ο οποίος έχει παραρτήματα σε όλο το κόσμο.


 Αποτελεί μια θερμοκοιτίδα καινοτομιών, που δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες που διαθέτουν νέες πρωτοποριακές  ιδέες να αναπτύξουν τα projects που έχουν στο μυαλό τους. 
Παρέχουν  στους ενδιαφερόμενους έναν χώρο, ο οποίος καλύπτει τα πρώτα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής τους, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. 


Παρέχεται ακόμη στήριξη από εξειδικευμένους νομικούς, οικονομολόγους και λογιστές.


Το FABLAB LISBOA συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστήμια, εταιρίες και επιστημονικές κοινότητες ανά τον κόσμο, δίνοντας μοναδικές ευκαιρίες, τόσο σε νέους επιχειρηματίες, όσο και σε φοιτητές αλλά και ακαδημαϊκούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προβάλουν ένα καινοτόμο project. 


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας η οποία έτυχε θερμής υποδοχής και ξενάγησης, ανταλλάξαμε απόψεις, αποκομίσαμε πλήθος πληροφοριών και δημιουργήσαμε μια επαφή που θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Τελευταίος μας σταθμός στην Λισαβόνα το «Lojas com História». Το πρόγραμμα "Μαγαζιά με Ιστορία" είναι μια πολύ εμπνευσμένη κίνηση με την οποία ο Δήμος αξιοποιεί τον τουριστικό φόρο που λαμβάνει από τα ξενοδοχεία και προσφέρει 25000 ευρώ σε  επιχειρήσεις που πληρούν ορισμένα κριτήρια. 


Τα κριτήρια αυτά συνδέονται, αφενός με τη μακροζωία και αφετέρου με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και την προβολή της τοπικής κουλτούρας.


Τα «Καταστήματα με Ιστορία» είναι στην πραγματικότητα εμπορικές επιχειρήσεις  με ιδιαίτερη ιστορική αξία και  μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά μπορούν να έχουν διαφορετική οικονομική δράση το καθένα. 


Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα δημιουργούν την ταυτότητά τους μέσω αυτού. 


Προβάλλονται δε τόσο από τα social media του προγράμματος όσο και από εμπνευσμένα βίντεο άλλα και από βιβλία που δημιουργούνται για το κάθε κατάστημα αποκλειστικά και αναφέρουν την ιστορία του. Τα βιβλία αυτά  πωλούνται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Η επαφή μας με τους υπεύθυνους ήταν μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία και συνεχίζουμε την επικοινωνία μαζί τους μέσω e-mail.

Ακολουθούμε τις εξελίξεις και το μέλλον σε κάθε του βήμα. Προσπαθούμε για το καλύτερο, οδηγώντας την αγαπημένη μας Εύβοια όλο και πιο ψηλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα