Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος " Δέκα χρόνια πολιτιστικής προσφοράς"

  


 Δέκα χρόνια προσπαθειών σε δύσκολα χρόνια και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος συνεχίζει να επιμένει να παράγει πολιτιστικό έργο ανά την επικράτεια και για την επικράτεια. Πολιτιστικές δραστηριότητες που γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση, προσελκύουν πολύ κόσμο και εξ ου θεωρούνται επιτυχημένες προσφέροντας ικανοποίηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη που της Ε.Σ.Ε. που συμβάλλουν ενεργά στη διεξαγωγή τους.  

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά «…πολλές φορές προσπάθησαν να μας βλάψουν όμως η αγάπη και η πίστη των μελών μας αλλά και των πολλών εγκάρδιων φίλων της Ε.Σ.Ε. σε εμάς και το έργο μας, μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, βάσει των δυνατοτήτων μας, σημαντικά και απαραίτητα ψήγματα πολιτισμού σε όλη την επικράτεια.»    

Από τους διαγωνισμούς σεναρίου ξεχώρισαν δημιουργοί που εντυπωσίασαν από το πρώτο κιόλας έργο τους, καταξιωμένοι δημιουργοί αλλά και πολλά υποσχόμενοι δημιουργοί. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο διαγωνισμός σεναρίου μικρού μήκους εκ διασκευής Ελληνικού λογοτεχνικού έργου που συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού καθώς προσφέρει την ευκαιρία να καταστούν γνωστά διηγήματα της Ελληνικής πεζογραφίας 

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και οι διαγωνισμοί θεατρικού έργου σε συνεργασία με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο διαγωνισμός στίχου σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη Θανάση Συλιβό. 

Διαγωνισμοί που φυσικά όχι μόνον συνεχίζονται με επιτυχία αλλά πληθύνονται καθώς το 2021 έλαβε χώρα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα του Υφυπουργού κ. Άγγελου Συρίγου και της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της τότε Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού κυρίας Μαίρης Βιδάλη αλλά και της προέδρου της Unesco Ελλάδος κυρίας Κατερίνας Τζιτζικώστα και πολλών Δήμων και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Επικράτειας ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής που γνώρισε, κυριολεκτικά, επιτυχία καθώς μετέσχον 167 διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα. Κατά τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος «…συναρπαστική αίσθηση, συγκινητική, η συμμετοχή, εν μέσω πανδημίας, τόσου κόσμου από όλες τις γωνιές της Ελλάδος γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο έργο της Ε.Σ.Ε.» 

Πέραν των διαγωνισμών η Ένωση Σεναριογράφων οργανώνει και διεξάγει ποικίλα σεμινάρια προκειμένου να μυήσει στην τέχνη και τεχνική του σεναρίου κάθε ενδιαφερόμενο. Πολλοί δήμοι της Αθήνας φιλοξένησαν τα σεμινάρια της Ε.Σ.Ε. και σε αρκετούς η προσέλευση ήταν μαζική, γεγονός άκρως ευχάριστο, εάν αναλογισθεί κάποιος τις επιφυλάξεις του κόσμου όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αγαστή παραμένει η συνεργασία της Ε.Σ.Ε. με το εξαίσιο New York College με το οποίο διεξάγουν επαγγελματικά σεμινάρια σεναρίου για πλέον προχωρημένους μύστες του είδους. 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος κατοχυρώνει πάσης φύσεως πνευματικό έργο, ειδικά δε για τα σενάρια σε περίπτωση που χρειασθεί προσφέρει και δωρεάν γνωμοδότηση, υπηρεσία που εξετάζεται να αρχίσει να προσφέρεται και στα θεατρικά έργα από το 2023. 

Φυσικά συνεχίζονται οι εκδόσεις της Ε.Σ.Ε. που αποτελούν παράλληλη δραστηριότητα προς εξυπηρέτηση δημιουργών που ασχολούνται με τη λογοτεχνία καθώς και τα φιλολογικά σαλόνια με μέλη και φίλους της Ένωσης, οι διαλέξεις των οποίων θα εκδοθούν σε ένα τόμο προς τα Χριστούγεννα προκειμένου να εορτασθούν τα δέκα έτη συνεχούς παρουσίας των  Αλεξάνδρου Κακαβά, προέδρου και Κώστα Καπώνη, ταμία στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. 

Τέλος εφέτος προκηρύχθηκε ακόμα ένας άκρως ενδιαφέρων διαγωνισμός «Η Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μας». Ένας πρωτότυπος, απλός, διαγωνισμός που αφορά όλους όσοι αγαπούν τη χώρα που γνωρίζουμε ως Ελλάδα. Μια περιπέτεια εικόνων, εκφρασμένων με πλήθος συναισθημάτων από οιονδήποτε νιώθει ότι αγαπά τον τόπο του. Τον τόπο που γεννήθηκε, τον τόπο που ζει, τον τόπο των προγόνων του όπου ίσως προτίθεται κάποια στιγμή να επιστρέψει. Κάθε γωνιά της Ελλάδος έχει να επιδείξει ομορφιές, άγνωστες σε όσους δεν την έχουν επισκεφθεί, ανθρώπους που η γνωρίμια τους θα ομορφύνει τη ζωή μας, θρύλους και ιστορίες που θα μας κάνουν να δούμε υπό άλλο πρίσμα την πραγματικότητα. Όμως για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε κάποιον να μας αποκαλύψει κάτι από τα ανωτέρω. Κάποιον που θα θελήσει να μοιρασθεί με εμάς τα μυστικά του τόπου του και να μας κάνει να τον αγαπήσουμε. Γιατί εάν τον αγαπήσουμε θα θελήσουμε να τον βοηθήσουμε. Και εάν τον βοηθήσουμε, εάν αρχίσουμε να βοηθούμε όλες αυτές τις μοναδικές γωνιές της Ελλάδος θα φανεί ξανά η ομορφιά τους και η αξία τους. Θα αναστηθούν και μαζί όλη η Ελλάδα. 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγιάς, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγράφων, Αγρινίου, Αθηναίων, Αιγιαλείας, Αίγινας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αμφιλοχίας, Αμφίπολης, Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανωγείων, Αριστοτέλη, Αρταίων, Αστυπάλαιας, Βεροίας, Βισαλτίας, Βύρωνος, Γαύδου, Γορτυνας, Γρεβενών, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Δίου-Ολύμπου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Δοξάτου, Δυτικής Αχαίας, Δυτικής Λέσβου, Έδεσσας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Εορδαίας, Ζακύνθου, Ζαχάρως, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείας, Ηρακλειου Αττικής, Ηρακλείου, Θερμού, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καισαριανής, Καλαμαριάς, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κέας, Κηφισιάς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Λήμνου, Λίμνης Πλαστήρα, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Ορεστιάδας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Παρανεστίου, Πάρου, Πατρέων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου, Ρεθύμνης, Σητείας, Σκιάθου, Τεμπών, Τήνου, Φλώρινας, Χαιδαρίου, Χαλκιδέων, Χανίων, Χερσονήσου, Χίου, Ωρωπού  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ατελείωτη Αγάπη- Νέο τραγούδι των Παναγιώτη Φλωρού- Βαγγέλη Δουκουτσέλη

   Πρόκειται για την δεύτερη μουσική συνεργασία του Παναγιώτη Φλωρού και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη που ακούει στον τίτλο ‘’Ατελείωτη Αγάπη’’. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο  με το κομμάτι ‘’Μαντεύω την αγάπη’’ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία ανέλαβε ο Παναγιώτης Φλωρούς ενώ τους στίχους υπογράφει ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης. Στα φωνητικά η Έλενα Τζήκα. Ο  Παναγιώτης Φλωρούς  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1997. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική ξεκινώντας μαθήματα Πιάνου και Θεωρίας σε ηλικία 5 ετών από την μητέρα του (Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου). Σπουδές: Σε ηλικία 12 ετών δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατακτώντας την έβδομη θέση. Στα έξι χρόνια φοίτησης του στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Πιάνου, Ταμπουρά, Κλασικού Βιολιού, Βυζαντινής Μουσικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρίας-Αρμονίας κ.α). Το 2014 απέσπασε το Πτυχίο Αρμονίας με Βαθμό

Κυκλοφόρησε η νέα συνεργασία του Darkon με την Σοφία Ρογδάκη από την Muzicboom.

  Κυκλοφόρησε η νέα συνεργασία του Darkon με την Σοφία Ρογδάκη από την Muzicboom με τίτλο «Touch My Soul».   Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό κομμάτι που καταφέρνει να   αγγίξει τα πιο μύχια   μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής. Ένα τραγούδι που οδηγεί τους ακροατές σε μέρη πρωτόγνωρα και μαγικά δημιουργώντας εικόνες κόσμων ονειρικών.   Αποκτήστε το εδώ: https://smarturl.it/imc49j?fbclid=IwAR3xutH4bG7nHhF1tBStWQsujFIlGKqGyxkA_EwW_5Yg4JSLELQnJNq4cHY   Στίχοι /Μουσικη:Darkon Φωνητικά: Σοφία Ρογδάκη ©+℗ MUZICBOOM 2021

Προαναγγελία ΚΟΛΠΕΡΤ του David Gieselmann

   Από  14 Ιανουαρίου  και κάθε  Σάββατο στις 21:00 , παρουσιάζεται στο  θέατρο NOŪS   η μαύρη κωμωδία του  David   Gieselmann    ΚΟΛΠΕΡΤ  σε μετάφραση  Γιώργου Δεπάστα,  διασκευή – σκηνοθεσία  Αλεξάνδρας Βουτζουράκη  και παραγωγή ‘ ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ Δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένοι γύρω από ένα μπαούλο. Ένα παιχνίδι, ένας διανομέας και ένας φόνος. Ένας φόνος, που ίσως και να μην έχει γίνει. Μία παράνομη σχέση, που ίσως και να μην υπήρξε. Ένα αστείο για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά ανάβει τα αίματα και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Τους πέντε ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) Κατερίνα Γεωργιάδου, Λάμπρος Καλογιάννης, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Αλκμήνη Πασταλατζή, Κώστας Σπανός θέατρο NOŪS  |   Τροίας 34, Αθήνα 11255  | 210 8237 333 |   info@theatrenous-creativespace.com