Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κρόκου, «Ο κύβος ερρίφθη»

  


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κρόκου, «Ο κύβος ερρίφθη», το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρα 18:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.Η παρουσίαση ήταν μια διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου και των εκδόσεων Πνοή. 

Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφία Κόλλια Βότση, η οποία μίλησε με ένθερμο τρόπο και έκδηλη συγκίνηση για την αγαπημένη μας συγγραφέα. 


Ακολούθησε ο χαιρετισμός της εκδότριας Κάκιας Ξύδη, η οποία  μας μίλησε τόσο για το όμορφο έργο της Μαρίας Κρόκου όσο και για την ίδια, μη μπορώντας και εκείνη να κρύψει τη συγκίνηση και την αγάπη της.


Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ο πρόεδρος τοπικού τμήματος Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Γεώργιος Τζάνης και η συγγραφέας και ηθοποιός Τζένη Κοσμίδου.Την παρουσίαση κόσμησε με τη παρουσία του, ο ταλαντούχος μουσικός Κωνσταντίνος Καραγιάννης ο οποίος μάγεψε κοινό και συντελεστές με την ερμηνεία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας. Ο κύριος Καραγιάννης στην ομιλία του μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους πλήθος πολύ ενδιαφέρων πληροφοριών για αυτό το τόσο ιδιαίτερο όργανο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή του Αλιβερίου. 

Στη συνέχεια η κυρία Κοσμίδου και η ηθοποιός και γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κυρία Αναστασία Καραγιάνη πραγματοποίησαν δραματουργική ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου της κυρίας Κρόκου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη ομιλία, από την ταλαντούχα συγγραφέα Μαρία Κρόκου η οποία ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, συντελεστές και διοργανωτές και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της "Ο κύβος ερρίφθη" με ιδιόχειρη αφιέρωση.

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ατομικός χαρακτήρας της νοητικής υστέρησης

       Εισαγωγικά, θα πρέπει να σημειωθεί πως στον τομέα της συμπεριφοράς ένα παιδί με νοητική υστέρηση είναι πιθανό να εμφανίζει έντονα στοιχεία άγχους,   επιθετικότητα, έντονα ξεσπάσματα και παρόρμηση. Άλλα χαρακτηριστικά σε επίπεδο συμπεριφοράς είναι οι δυσκολίες που εντοπίζονται σε επίπεδο αυτορρύθμισης σε συνάρτηση με το περιβάλλον καθώς επίσης, οι δυσκολίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την οικοδόμηση σχέσεων τόσο σε προσωπικό όσο και   σε κοινωνικό επίπεδο.     Χαρακτηριστικές είναι και οι δυσκολίες που αφορούν στην   καλλιέργεια και τη σταθεροποίηση δεξιοτήτων καθημερινής πρακτικής. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, ότι ο βαθμός και η ένταση με την οποία εκδηλώνονται τα χαρακτηριστικά αυτά   διαφοροποιούνται σημαντικά από άτομο σε άτομο και για αυτό τον λόγο παρατηρείται έντονη ανομοιογένεια μεταξύ των περιπτώσεων των ατόμων με νοητική υστέρηση.    Οι υπερβολές στη συμπεριφορά συνιστούν ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών ενώ παράλληλα, διαπιστώνεται πως

Ατελείωτη Αγάπη- Νέο τραγούδι των Παναγιώτη Φλωρού- Βαγγέλη Δουκουτσέλη

   Πρόκειται για την δεύτερη μουσική συνεργασία του Παναγιώτη Φλωρού και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη που ακούει στον τίτλο ‘’Ατελείωτη Αγάπη’’. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο  με το κομμάτι ‘’Μαντεύω την αγάπη’’ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία ανέλαβε ο Παναγιώτης Φλωρούς ενώ τους στίχους υπογράφει ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης. Στα φωνητικά η Έλενα Τζήκα. Ο  Παναγιώτης Φλωρούς  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1997. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική ξεκινώντας μαθήματα Πιάνου και Θεωρίας σε ηλικία 5 ετών από την μητέρα του (Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου). Σπουδές: Σε ηλικία 12 ετών δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατακτώντας την έβδομη θέση. Στα έξι χρόνια φοίτησης του στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Πιάνου, Ταμπουρά, Κλασικού Βιολιού, Βυζαντινής Μουσικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρίας-Αρμονίας κ.α). Το 2014 απέσπασε το Πτυχίο Αρμονίας με Βαθμό

15 Αυγούστου ο ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων σας καλεί σε μια μοναδική μουσική βραδιά!

  Ανήμερα του 15 Αύγουστου το τμήμα μπάσκετ και το τμήμα ποδοσφαίρου του ιστορικού ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Σταθούλα Καπακλή, ο Γιάννης Παπαδήμος και ο Παντελής Παντελάκης θα βρίσκονται στο προαύλιο του λυκείου Κονιστρών για να μας ταξιδέψουν σε κόσμους λυρικούς που μόνο η τέχνη και η φαντασία μπορούν να δημιουργήσουν!