Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά ταξιδεύει 27/5 στο Μόναχο και 28/5 στο Ντίσελντορφ!

 


 «Το κατόρθωμα του Αρκά είναι, όπως βέβαια κάθε μεγάλου γελοιογράφου, να αφηγηθεί σε τρία σκίτσα μια συνθήκη, μια σχέση, μια ανατροπή και ένα άχρηστο δίδαγμα.»                                                                                             Κ. Γεωργουσόπουλος

Τον Μάιο θα ταξιδέψει στην Γερμανία το ξεκαρδιστικό έργο «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά, με κορυφαίους πρωταγωνιστές και καλλιτεχνικούς συντελεστές. Πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου στο Μόναχο και στις 28 Μαΐου στο Ντίσελντορφ.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς, η μικρή Αθηνά Τριπόδη και ο χαρισματικός μικρός Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και σας υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

 


Ο Αρκάςο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.         

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 20:00 μ.μ.
ΠΟΥ: Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα (Am Schönenkamp 1, Düsseldorf)

Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 29€  (www.galbeni-culture.com)
Πόρτα (ημέρα παράστασης): 34€

 

Λίγα λόγια την παραγωγό εταιρεία στο Ντίσελντορφ:

Η Galbeni Culture δημιουργήθηκε το 2021 και οι δράσεις της στηρίζουν και προωθούν τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Μότο της εταιρείας είναι: «Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον πολιτισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να τον δημιουργούμε»
(Γιόχαν Χουιτσίνγκα, ιστορικός πολιτισμού)

Το πρώτο θεατρικό έργο που ανέβασε η παραγωγός εταιρεία ήταν το καλοκαίρι του 2021, μέσα στο Lock Down στη Γερμανία, «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» („Der eingebildete Kranke“) η κλασσική κωμωδία του Μολιέρου σε μια σύγχρονη εκδοχή με χώρο παρουσίασης τις πίσω αυλές μέσα στην πόλη του Ντίσελντορφ. Το γερμανόφωνο κοινό παρακολουθούσε από τα μπαλκόνια του, όπως από τα θεωρεία του θεάτρου. Μετά από αυτήν την καινοτόμο ιδέα, που επέτρεψε την ύπαρξη του θεάτρου σε μια περίοδο που το ίδιο το θέατρο έβρισκε διεξόδους στην κάμερα, ακολούθησε η παράσταση «Η μπερδεμένη φιγούρα των παραμυθιών» („Die verwirrte Märchenfigur“), η οποία παίζεται μέχρι και σήμερα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ρηνανία Βεστφαλία.
Στην κουλτούρα, στον πολιτισμό μιας χώρας, ανήκουν φυσικά και οι γλώσσες. Η  Galbeni Culture προσφέρει online μαθήματα γερμανικών, ελληνικών, ιταλικών, κορεάτικων και αγγλικών με τμήματα για παιδιά και για ενήλικες.
Από τον εκδοτικό οίκο μας κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο στα γερμανικά με τίτλο «Ο ντροπαλός βασιλιάς» („Der schüchterne König“, ISBN  9783000700200), το οποίο μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας είναι εισαγωγή στη φιλοσοφία του Πλάτωνα για παιδιά από 5 ετών και φυσικά και για όσους ενήλικες θέλουν να διαβάσουν την ιστορία με πολύ απλά λόγια. Το βιβλίο ήδη έχει αρχίσει να αποτελεί μέρος του μαθήματος στα γερμανικά δημοτικά (4. Klasse) ενώ στόχος μας είναι να εξαπλωθεί περισσότερο κι έτσι να προωθούμε και στις νέες γενιές την σημαντικότητα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, οι οποίοι επηρεάζουν μέχρι και σήμερα την πολιτική και την κοινωνία μας.

Επόμενο βήμα της Galbeni Culture, που υλοποιείται επιτέλους, είναι η προσφορά θεατρικών παραστάσεων στον απόδημο ελληνισμό. Με έδρα μας το Ντίσελντορφ και σε συνεργασία με άλλες πόλεις της Γερμανίας θα φροντίσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα για το ελληνόφωνο κοινό εδώ, έτσι ώστε να κρατήσουν επαφή με το θέατρο στη γλώσσα τους και να θαυμάζουν αγαπημένους ηθοποιούς από κοντά.  

Η παράσταση «Αρκάς – Εκτός ελέγχου» θα είναι η πρώτη παράσταση με την οποία θα ξεκινήσει αυτό το κομμάτι της δράσης μας για το ελληνόφωνο κοινό της Γερμανίας.

 

Υπεύθυνη: Αγγελική Γκαλμπένη Παπαγρηγορίου
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελεάννα Φοινίκη

 

Galbeni Culture
0211-58044785
015222009254

info@galbeni-culture.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ατομικός χαρακτήρας της νοητικής υστέρησης

       Εισαγωγικά, θα πρέπει να σημειωθεί πως στον τομέα της συμπεριφοράς ένα παιδί με νοητική υστέρηση είναι πιθανό να εμφανίζει έντονα στοιχεία άγχους,   επιθετικότητα, έντονα ξεσπάσματα και παρόρμηση. Άλλα χαρακτηριστικά σε επίπεδο συμπεριφοράς είναι οι δυσκολίες που εντοπίζονται σε επίπεδο αυτορρύθμισης σε συνάρτηση με το περιβάλλον καθώς επίσης, οι δυσκολίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την οικοδόμηση σχέσεων τόσο σε προσωπικό όσο και   σε κοινωνικό επίπεδο.     Χαρακτηριστικές είναι και οι δυσκολίες που αφορούν στην   καλλιέργεια και τη σταθεροποίηση δεξιοτήτων καθημερινής πρακτικής. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, ότι ο βαθμός και η ένταση με την οποία εκδηλώνονται τα χαρακτηριστικά αυτά   διαφοροποιούνται σημαντικά από άτομο σε άτομο και για αυτό τον λόγο παρατηρείται έντονη ανομοιογένεια μεταξύ των περιπτώσεων των ατόμων με νοητική υστέρηση.    Οι υπερβολές στη συμπεριφορά συνιστούν ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών ενώ παράλληλα, διαπιστώνεται πως

Ατελείωτη Αγάπη- Νέο τραγούδι των Παναγιώτη Φλωρού- Βαγγέλη Δουκουτσέλη

   Πρόκειται για την δεύτερη μουσική συνεργασία του Παναγιώτη Φλωρού και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη που ακούει στον τίτλο ‘’Ατελείωτη Αγάπη’’. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο  με το κομμάτι ‘’Μαντεύω την αγάπη’’ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία ανέλαβε ο Παναγιώτης Φλωρούς ενώ τους στίχους υπογράφει ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης. Στα φωνητικά η Έλενα Τζήκα. Ο  Παναγιώτης Φλωρούς  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1997. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική ξεκινώντας μαθήματα Πιάνου και Θεωρίας σε ηλικία 5 ετών από την μητέρα του (Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου). Σπουδές: Σε ηλικία 12 ετών δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατακτώντας την έβδομη θέση. Στα έξι χρόνια φοίτησης του στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Πιάνου, Ταμπουρά, Κλασικού Βιολιού, Βυζαντινής Μουσικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρίας-Αρμονίας κ.α). Το 2014 απέσπασε το Πτυχίο Αρμονίας με Βαθμό

15 Αυγούστου ο ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων σας καλεί σε μια μοναδική μουσική βραδιά!

  Ανήμερα του 15 Αύγουστου το τμήμα μπάσκετ και το τμήμα ποδοσφαίρου του ιστορικού ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Σταθούλα Καπακλή, ο Γιάννης Παπαδήμος και ο Παντελής Παντελάκης θα βρίσκονται στο προαύλιο του λυκείου Κονιστρών για να μας ταξιδέψουν σε κόσμους λυρικούς που μόνο η τέχνη και η φαντασία μπορούν να δημιουργήσουν!