Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά ταξιδεύει 27/5 στο Μόναχο και 28/5 στο Ντίσελντορφ!

 


 «Το κατόρθωμα του Αρκά είναι, όπως βέβαια κάθε μεγάλου γελοιογράφου, να αφηγηθεί σε τρία σκίτσα μια συνθήκη, μια σχέση, μια ανατροπή και ένα άχρηστο δίδαγμα.»                                                                                             Κ. Γεωργουσόπουλος

Τον Μάιο θα ταξιδέψει στην Γερμανία το ξεκαρδιστικό έργο «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά, με κορυφαίους πρωταγωνιστές και καλλιτεχνικούς συντελεστές. Πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου στο Μόναχο και στις 28 Μαΐου στο Ντίσελντορφ.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς, η μικρή Αθηνά Τριπόδη και ο χαρισματικός μικρός Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και σας υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

 


Ο Αρκάςο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.         

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 20:00 μ.μ.
ΠΟΥ: Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα (Am Schönenkamp 1, Düsseldorf)

Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 29€  (www.galbeni-culture.com)
Πόρτα (ημέρα παράστασης): 34€

 

Λίγα λόγια την παραγωγό εταιρεία στο Ντίσελντορφ:

Η Galbeni Culture δημιουργήθηκε το 2021 και οι δράσεις της στηρίζουν και προωθούν τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Μότο της εταιρείας είναι: «Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον πολιτισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να τον δημιουργούμε»
(Γιόχαν Χουιτσίνγκα, ιστορικός πολιτισμού)

Το πρώτο θεατρικό έργο που ανέβασε η παραγωγός εταιρεία ήταν το καλοκαίρι του 2021, μέσα στο Lock Down στη Γερμανία, «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» („Der eingebildete Kranke“) η κλασσική κωμωδία του Μολιέρου σε μια σύγχρονη εκδοχή με χώρο παρουσίασης τις πίσω αυλές μέσα στην πόλη του Ντίσελντορφ. Το γερμανόφωνο κοινό παρακολουθούσε από τα μπαλκόνια του, όπως από τα θεωρεία του θεάτρου. Μετά από αυτήν την καινοτόμο ιδέα, που επέτρεψε την ύπαρξη του θεάτρου σε μια περίοδο που το ίδιο το θέατρο έβρισκε διεξόδους στην κάμερα, ακολούθησε η παράσταση «Η μπερδεμένη φιγούρα των παραμυθιών» („Die verwirrte Märchenfigur“), η οποία παίζεται μέχρι και σήμερα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ρηνανία Βεστφαλία.
Στην κουλτούρα, στον πολιτισμό μιας χώρας, ανήκουν φυσικά και οι γλώσσες. Η  Galbeni Culture προσφέρει online μαθήματα γερμανικών, ελληνικών, ιταλικών, κορεάτικων και αγγλικών με τμήματα για παιδιά και για ενήλικες.
Από τον εκδοτικό οίκο μας κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο στα γερμανικά με τίτλο «Ο ντροπαλός βασιλιάς» („Der schüchterne König“, ISBN  9783000700200), το οποίο μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας είναι εισαγωγή στη φιλοσοφία του Πλάτωνα για παιδιά από 5 ετών και φυσικά και για όσους ενήλικες θέλουν να διαβάσουν την ιστορία με πολύ απλά λόγια. Το βιβλίο ήδη έχει αρχίσει να αποτελεί μέρος του μαθήματος στα γερμανικά δημοτικά (4. Klasse) ενώ στόχος μας είναι να εξαπλωθεί περισσότερο κι έτσι να προωθούμε και στις νέες γενιές την σημαντικότητα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, οι οποίοι επηρεάζουν μέχρι και σήμερα την πολιτική και την κοινωνία μας.

Επόμενο βήμα της Galbeni Culture, που υλοποιείται επιτέλους, είναι η προσφορά θεατρικών παραστάσεων στον απόδημο ελληνισμό. Με έδρα μας το Ντίσελντορφ και σε συνεργασία με άλλες πόλεις της Γερμανίας θα φροντίσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα για το ελληνόφωνο κοινό εδώ, έτσι ώστε να κρατήσουν επαφή με το θέατρο στη γλώσσα τους και να θαυμάζουν αγαπημένους ηθοποιούς από κοντά.  

Η παράσταση «Αρκάς – Εκτός ελέγχου» θα είναι η πρώτη παράσταση με την οποία θα ξεκινήσει αυτό το κομμάτι της δράσης μας για το ελληνόφωνο κοινό της Γερμανίας.

 

Υπεύθυνη: Αγγελική Γκαλμπένη Παπαγρηγορίου
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελεάννα Φοινίκη

 

Galbeni Culture
0211-58044785
015222009254

info@galbeni-culture.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα