Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά ταξιδεύει 27/5 στο Μόναχο και 28/5 στο Ντίσελντορφ!

 


 «Το κατόρθωμα του Αρκά είναι, όπως βέβαια κάθε μεγάλου γελοιογράφου, να αφηγηθεί σε τρία σκίτσα μια συνθήκη, μια σχέση, μια ανατροπή και ένα άχρηστο δίδαγμα.»                                                                                             Κ. Γεωργουσόπουλος

Τον Μάιο θα ταξιδέψει στην Γερμανία το ξεκαρδιστικό έργο «Εκτός Ελέγχου» του Αρκά, με κορυφαίους πρωταγωνιστές και καλλιτεχνικούς συντελεστές. Πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου στο Μόναχο και στις 28 Μαΐου στο Ντίσελντορφ.

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Χρήστος Τριπόδης, ο Δημήτρης Αγοράς, η μικρή Αθηνά Τριπόδη και ο χαρισματικός μικρός Μανώλης Γκίνης, από τα «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και σας υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

 


Ο Αρκάςο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.         

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 20:00 μ.μ.
ΠΟΥ: Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα (Am Schönenkamp 1, Düsseldorf)

Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 29€  (www.galbeni-culture.com)
Πόρτα (ημέρα παράστασης): 34€

 

Λίγα λόγια την παραγωγό εταιρεία στο Ντίσελντορφ:

Η Galbeni Culture δημιουργήθηκε το 2021 και οι δράσεις της στηρίζουν και προωθούν τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Μότο της εταιρείας είναι: «Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον πολιτισμό, πρέπει να συνεχίσουμε να τον δημιουργούμε»
(Γιόχαν Χουιτσίνγκα, ιστορικός πολιτισμού)

Το πρώτο θεατρικό έργο που ανέβασε η παραγωγός εταιρεία ήταν το καλοκαίρι του 2021, μέσα στο Lock Down στη Γερμανία, «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» („Der eingebildete Kranke“) η κλασσική κωμωδία του Μολιέρου σε μια σύγχρονη εκδοχή με χώρο παρουσίασης τις πίσω αυλές μέσα στην πόλη του Ντίσελντορφ. Το γερμανόφωνο κοινό παρακολουθούσε από τα μπαλκόνια του, όπως από τα θεωρεία του θεάτρου. Μετά από αυτήν την καινοτόμο ιδέα, που επέτρεψε την ύπαρξη του θεάτρου σε μια περίοδο που το ίδιο το θέατρο έβρισκε διεξόδους στην κάμερα, ακολούθησε η παράσταση «Η μπερδεμένη φιγούρα των παραμυθιών» („Die verwirrte Märchenfigur“), η οποία παίζεται μέχρι και σήμερα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την Ρηνανία Βεστφαλία.
Στην κουλτούρα, στον πολιτισμό μιας χώρας, ανήκουν φυσικά και οι γλώσσες. Η  Galbeni Culture προσφέρει online μαθήματα γερμανικών, ελληνικών, ιταλικών, κορεάτικων και αγγλικών με τμήματα για παιδιά και για ενήλικες.
Από τον εκδοτικό οίκο μας κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο στα γερμανικά με τίτλο «Ο ντροπαλός βασιλιάς» („Der schüchterne König“, ISBN  9783000700200), το οποίο μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας είναι εισαγωγή στη φιλοσοφία του Πλάτωνα για παιδιά από 5 ετών και φυσικά και για όσους ενήλικες θέλουν να διαβάσουν την ιστορία με πολύ απλά λόγια. Το βιβλίο ήδη έχει αρχίσει να αποτελεί μέρος του μαθήματος στα γερμανικά δημοτικά (4. Klasse) ενώ στόχος μας είναι να εξαπλωθεί περισσότερο κι έτσι να προωθούμε και στις νέες γενιές την σημαντικότητα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, οι οποίοι επηρεάζουν μέχρι και σήμερα την πολιτική και την κοινωνία μας.

Επόμενο βήμα της Galbeni Culture, που υλοποιείται επιτέλους, είναι η προσφορά θεατρικών παραστάσεων στον απόδημο ελληνισμό. Με έδρα μας το Ντίσελντορφ και σε συνεργασία με άλλες πόλεις της Γερμανίας θα φροντίσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα για το ελληνόφωνο κοινό εδώ, έτσι ώστε να κρατήσουν επαφή με το θέατρο στη γλώσσα τους και να θαυμάζουν αγαπημένους ηθοποιούς από κοντά.  

Η παράσταση «Αρκάς – Εκτός ελέγχου» θα είναι η πρώτη παράσταση με την οποία θα ξεκινήσει αυτό το κομμάτι της δράσης μας για το ελληνόφωνο κοινό της Γερμανίας.

 

Υπεύθυνη: Αγγελική Γκαλμπένη Παπαγρηγορίου
Γραμματειακή υποστήριξη: Ελεάννα Φοινίκη

 

Galbeni Culture
0211-58044785
015222009254

info@galbeni-culture.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο