Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

  

Η εαρινή εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, παρά τις αντίξοες και δυσμενείς επικρατούσες συνθήκες, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστησε το κοινό που προσήλθε να τιμήσει τους νικητές του διαγωνισμού 1821 – συγγραφή σεναρίου μικρού μήκους με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και να απολαύσει τους βραβευμένους στίχους του 2ου και του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στίχου της Ε.Σ.Ε.


Προτού αρχίσει η βραδιά ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς απένειμε, εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών της Ε.Σ.Ε. τιμητική πλακέτα στον επί 10 έτη ταμία της Ε.Σ.Ε. Κώστα Καπώνη για την προσφορά του στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Σ.Ε. και το σύνολο του δημιουργικού του έργου.

Μαζί δε με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή εξήγησαν τους λόγους που ουδείς πρέπει να απουσιάσει από τη συναυλία «ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ» που αφορά το έργο 15 σπουδαίων εκλιπόντων στιχουργών και θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2022 στο θέατρο ΚΟΡΟΝΕΤ.

Ακολούθησε η βράβευση των νικητών του 1821 που είχαν προσέλθει Σωτήρη Κολέτση (εξ Αθηνών), Χρήστου Χαρτοματσίδη (εκ Κομοτηνής), Σεραφείμ Κάρλος (εξ Αθηνών) και Αλέξανδρου Ευσταθίου (εκ Θεσσαλονίκης). Το βραβείο του Σίμου Οικονομίδη παραδόθηκε σε εκπρόσωπό του.

Στη συνέχεια τρεις υπέροχοι ηθοποιοί οι Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Μακαρώνα και ο  Χρήστος Σπανός διάβασαν μερικούς στίχους των βραβευμένων του 2020 (Δημήτρη Ντίκα 1ο βραβείο, Ειρήνης Παπαδοπούλου 2ο βραβείο και Σπύρου Διαμάντη εξ ίσου με Νίκο Νούκουτο 3ο βραβείο) καθώς και κάποιους στίχους της Ξανθίππης Κηπουρίδου (βραβείο πρωτότυπης ιδέας 2021 εξίσου) και Ευριπίδη Ταρασίδη (2ο βραβείο 2021 και πρωτότυπης ιδέας εξίσου). Ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης διάβασε στίχους ενός τραγουδιού της Ζαχαρούλας Παπαδάκη

Στίχους τους διάβασαν, επίσης, η Χρύσα Κοτοβού (έπαινος 2021), ο Μιχάλης Μαρκάκης (3ο βραβείο 2021) και η Ζαχαρούλα Παπαδάκη (1ο βραβείο 2021)

Ευχάριστη παρουσία οι περσινές νικήτριες του Πανελληνίου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου της Ε.Σ.Ε. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Αφροδίτη Βιλλιώτη και Μαίρη Νικολοπούλου που διηγήθηκαν την ιστορία έργου τους «Κρέμα Νυκτός» και η περσινή νικήτρια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Σεναρίου Μεγάλου Μήκους Βαρβάρα Κοντονή που παρουσίασε ευσύνοπτα την ιστορία του σεναρίου «Θέρως»

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Νίκος Α. Κούκης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Κώστας Παπαπέτρος, η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Ιφιγένεια Κολλάρου, ο ταμίας Κώστας Καπώνης, και τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Θανάσης Σκρουμπέλος, Κωστούλα, Τωμαδάκη, Κατερίνα Σιάμπου, Κλεοπάτρα Σβανά, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Αλέξης Γιαννούλης, Ελπίδα Μηναδάκη, Βασίλης Ξηρός, Δημήτρης Κολιοδήμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, παραγωγό Υβόνη Ρόμαν. Επίσης ο γνωστός εκδότης και συνεργάτης της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Βασιλείου, ο μουσικοσυνθέτης και συνεργάτης της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Αλτής, η βραβευμένη ηθοποιός Άννυ Λούλου, η Ζαχαρούλα Παπαδάκη μετά της κόρης της, ο Χρήστος Χαρτοματσίδης, η μουσικοσυνθέτης Πέννυ Μπινιάρη, ο μουσικοσυνθέτης Φώτης Αποστολάρας, ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, η Βαρβάρα Κοντονή, ο Σωτήρης Κολέτσος, ο Σεραφείμ Κάρλος, ο Μιχάλης Μαρκάκης, ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, η Χρύσα Κοτοβού, ο Στάθης Μιχαήλ, η Αφροδίτη Βιλλιώτη, η Μαίρη Νικολοπούλου, ο ηθοποιός Νίκος Σκουλάς, ο βραβευμένος νεαρός θεατρικός συγγραφέας Κώστας Βαρελίδης, ο Νίκος Ζωιόπουλος, η Μαργαρίτα Φωτάκη, ο Γιώργος Καραγεώργος, ο Γιάννης Σώμος, ο Τηλέμαχος Σκαλίδας, Δημήτρης Γιαννακάρας κ.ά.

Την εκδήλωση μαγνητοσκόπησε το μέλος της Ε.Σ.Ε. Αδαμάντιος Πετρίτσης.  

Φωτογραφίες Ηλίας Φλωράκης, μέλος της Ε.Σ.Ε.

 

Δείτε την photo gallery : https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1490/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ατελείωτη Αγάπη- Νέο τραγούδι των Παναγιώτη Φλωρού- Βαγγέλη Δουκουτσέλη

   Πρόκειται για την δεύτερη μουσική συνεργασία του Παναγιώτη Φλωρού και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη που ακούει στον τίτλο ‘’Ατελείωτη Αγάπη’’. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο  με το κομμάτι ‘’Μαντεύω την αγάπη’’ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία ανέλαβε ο Παναγιώτης Φλωρούς ενώ τους στίχους υπογράφει ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης. Στα φωνητικά η Έλενα Τζήκα. Ο  Παναγιώτης Φλωρούς  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1997. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική ξεκινώντας μαθήματα Πιάνου και Θεωρίας σε ηλικία 5 ετών από την μητέρα του (Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου). Σπουδές: Σε ηλικία 12 ετών δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατακτώντας την έβδομη θέση. Στα έξι χρόνια φοίτησης του στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Πιάνου, Ταμπουρά, Κλασικού Βιολιού, Βυζαντινής Μουσικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρίας-Αρμονίας κ.α). Το 2014 απέσπασε το Πτυχίο Αρμονίας με Βαθμό

Κυκλοφόρησε η νέα συνεργασία του Darkon με την Σοφία Ρογδάκη από την Muzicboom.

  Κυκλοφόρησε η νέα συνεργασία του Darkon με την Σοφία Ρογδάκη από την Muzicboom με τίτλο «Touch My Soul».   Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό κομμάτι που καταφέρνει να   αγγίξει τα πιο μύχια   μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής. Ένα τραγούδι που οδηγεί τους ακροατές σε μέρη πρωτόγνωρα και μαγικά δημιουργώντας εικόνες κόσμων ονειρικών.   Αποκτήστε το εδώ: https://smarturl.it/imc49j?fbclid=IwAR3xutH4bG7nHhF1tBStWQsujFIlGKqGyxkA_EwW_5Yg4JSLELQnJNq4cHY   Στίχοι /Μουσικη:Darkon Φωνητικά: Σοφία Ρογδάκη ©+℗ MUZICBOOM 2021

Προαναγγελία ΚΟΛΠΕΡΤ του David Gieselmann

   Από  14 Ιανουαρίου  και κάθε  Σάββατο στις 21:00 , παρουσιάζεται στο  θέατρο NOŪS   η μαύρη κωμωδία του  David   Gieselmann    ΚΟΛΠΕΡΤ  σε μετάφραση  Γιώργου Δεπάστα,  διασκευή – σκηνοθεσία  Αλεξάνδρας Βουτζουράκη  και παραγωγή ‘ ΦΩΤΟΝΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’ Δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένοι γύρω από ένα μπαούλο. Ένα παιχνίδι, ένας διανομέας και ένας φόνος. Ένας φόνος, που ίσως και να μην έχει γίνει. Μία παράνομη σχέση, που ίσως και να μην υπήρξε. Ένα αστείο για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά ανάβει τα αίματα και οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Τους πέντε ήρωες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) Κατερίνα Γεωργιάδου, Λάμπρος Καλογιάννης, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Αλκμήνη Πασταλατζή, Κώστας Σπανός θέατρο NOŪS  |   Τροίας 34, Αθήνα 11255  | 210 8237 333 |   info@theatrenous-creativespace.com