Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

  

Η εαρινή εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, παρά τις αντίξοες και δυσμενείς επικρατούσες συνθήκες, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστησε το κοινό που προσήλθε να τιμήσει τους νικητές του διαγωνισμού 1821 – συγγραφή σεναρίου μικρού μήκους με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και να απολαύσει τους βραβευμένους στίχους του 2ου και του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στίχου της Ε.Σ.Ε.


Προτού αρχίσει η βραδιά ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς απένειμε, εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών της Ε.Σ.Ε. τιμητική πλακέτα στον επί 10 έτη ταμία της Ε.Σ.Ε. Κώστα Καπώνη για την προσφορά του στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Σ.Ε. και το σύνολο του δημιουργικού του έργου.

Μαζί δε με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή εξήγησαν τους λόγους που ουδείς πρέπει να απουσιάσει από τη συναυλία «ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ» που αφορά το έργο 15 σπουδαίων εκλιπόντων στιχουργών και θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2022 στο θέατρο ΚΟΡΟΝΕΤ.

Ακολούθησε η βράβευση των νικητών του 1821 που είχαν προσέλθει Σωτήρη Κολέτση (εξ Αθηνών), Χρήστου Χαρτοματσίδη (εκ Κομοτηνής), Σεραφείμ Κάρλος (εξ Αθηνών) και Αλέξανδρου Ευσταθίου (εκ Θεσσαλονίκης). Το βραβείο του Σίμου Οικονομίδη παραδόθηκε σε εκπρόσωπό του.

Στη συνέχεια τρεις υπέροχοι ηθοποιοί οι Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Μακαρώνα και ο  Χρήστος Σπανός διάβασαν μερικούς στίχους των βραβευμένων του 2020 (Δημήτρη Ντίκα 1ο βραβείο, Ειρήνης Παπαδοπούλου 2ο βραβείο και Σπύρου Διαμάντη εξ ίσου με Νίκο Νούκουτο 3ο βραβείο) καθώς και κάποιους στίχους της Ξανθίππης Κηπουρίδου (βραβείο πρωτότυπης ιδέας 2021 εξίσου) και Ευριπίδη Ταρασίδη (2ο βραβείο 2021 και πρωτότυπης ιδέας εξίσου). Ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης διάβασε στίχους ενός τραγουδιού της Ζαχαρούλας Παπαδάκη

Στίχους τους διάβασαν, επίσης, η Χρύσα Κοτοβού (έπαινος 2021), ο Μιχάλης Μαρκάκης (3ο βραβείο 2021) και η Ζαχαρούλα Παπαδάκη (1ο βραβείο 2021)

Ευχάριστη παρουσία οι περσινές νικήτριες του Πανελληνίου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου της Ε.Σ.Ε. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Αφροδίτη Βιλλιώτη και Μαίρη Νικολοπούλου που διηγήθηκαν την ιστορία έργου τους «Κρέμα Νυκτός» και η περσινή νικήτρια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Σεναρίου Μεγάλου Μήκους Βαρβάρα Κοντονή που παρουσίασε ευσύνοπτα την ιστορία του σεναρίου «Θέρως»

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Νίκος Α. Κούκης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Κώστας Παπαπέτρος, η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε. Ιφιγένεια Κολλάρου, ο ταμίας Κώστας Καπώνης, και τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Θανάσης Σκρουμπέλος, Κωστούλα, Τωμαδάκη, Κατερίνα Σιάμπου, Κλεοπάτρα Σβανά, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Αλέξης Γιαννούλης, Ελπίδα Μηναδάκη, Βασίλης Ξηρός, Δημήτρης Κολιοδήμος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, παραγωγό Υβόνη Ρόμαν. Επίσης ο γνωστός εκδότης και συνεργάτης της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Βασιλείου, ο μουσικοσυνθέτης και συνεργάτης της Ε.Σ.Ε. Γιώργος Αλτής, η βραβευμένη ηθοποιός Άννυ Λούλου, η Ζαχαρούλα Παπαδάκη μετά της κόρης της, ο Χρήστος Χαρτοματσίδης, η μουσικοσυνθέτης Πέννυ Μπινιάρη, ο μουσικοσυνθέτης Φώτης Αποστολάρας, ο μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, η Βαρβάρα Κοντονή, ο Σωτήρης Κολέτσος, ο Σεραφείμ Κάρλος, ο Μιχάλης Μαρκάκης, ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, η Χρύσα Κοτοβού, ο Στάθης Μιχαήλ, η Αφροδίτη Βιλλιώτη, η Μαίρη Νικολοπούλου, ο ηθοποιός Νίκος Σκουλάς, ο βραβευμένος νεαρός θεατρικός συγγραφέας Κώστας Βαρελίδης, ο Νίκος Ζωιόπουλος, η Μαργαρίτα Φωτάκη, ο Γιώργος Καραγεώργος, ο Γιάννης Σώμος, ο Τηλέμαχος Σκαλίδας, Δημήτρης Γιαννακάρας κ.ά.

Την εκδήλωση μαγνητοσκόπησε το μέλος της Ε.Σ.Ε. Αδαμάντιος Πετρίτσης.  

Φωτογραφίες Ηλίας Φλωράκης, μέλος της Ε.Σ.Ε.

 

Δείτε την photo gallery : https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1490/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α

Η Ρένα Ρίγγα του "Έρωτα φυγά" και του "Μετά τη φωτιά" στο Μαραθώνιο Γραφής της Ε.Σ.Ε.

  Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προετοιμάζοντας τον εορτασμό της 35ης επετείου από τη σύστασή της οργανώνει Μαραθώνιο Δημιουργικής Γραφής και Σεναρίου στο ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ Μιχαλακοπούλου 25 με εκκίνηση την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  από τις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης) έως τις 17.00 το βράδυ. Εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος η Στάθης Βαλούκος, Ρένα Ρίγγα, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Δημήτρης Σοφιανόπουλος ή Νίκος Σκουλάς και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς. Σε περίπτωση που κάποιος εκ των εισηγητών δεν καταφέρει λόγω ανωτέρας βίας να προσέλθει θα αντικατασταθεί με κάποιον σεναριογράφο της υπόλοιπης διαδρομής π.χ. Κώστα Καπώνη, Νίκο Σκουλά, Νατάσα Μποζίνη, Αλέξη Γιαννούλη κ.ά. Συνολικά στον Μαραθώνιο Γραφής όποιος αντέξει να τερματίσει θα έχει έλθει σε δημιουργική επαφή με 21 εισηγητές! Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων κράτηση θέσης με κατάθεση 10 ευρώ (από 1η Νοεμβρίου 20 ευρώ και αφού επικοινωνήσετε στο 6932089819 για διαθεσιμότητα θέσεων) στο λογαριασμό της Έν

Αλέξανδρος Κακαβάς «Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του»

   Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος είναι το μόνο συλλογικό όργανο    των «αφανών ηρώων της οπτικοακουστικής παραγωγής» όπως αποκαλεί τους σεναριογράφους    ο Πρόεδρος της, Αλέξανδρος Κακαβάς.  Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ευδόκιμης δράσης της, η Ένωση είχε τη χαρά να δεχτεί στους κόλπους της πολλούς σεναριογράφους – παλιούς και νέους, καταξιωμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Την τελευταία δεκαετία, παρά τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η χώρα, η Ένωση δεν περιχαρακώθηκε, τουναντίον διεύρυνε τα όρια της, περιλαμβάνοντας κοινό, από όλη την επικράτεια, προσφέροντας πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίων, στίχων και θεατρικών έργων, εργαστήρια και σεμινάρια συγγραφής σεναρίου, εκδόσεις βιβλίων, παραγωγές ντοκιμαντέρ, μελοποιήσεις στίχων κ.ά. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου Επί Σκηνής, που μετά την ΄δεύτερη άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του, διοργανώνεται για τρίτη φορά πάντα υπό την αιγίδα