Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η Σπείρα του Έρωτα» της Ανδρομάχης Δαυλού και του Άρη Γραικούση στο Θέατρο Αλκμήνη

 


 Η διαχρονική γυναίκα που έζησε, ζει και υπάρχει στο δρόμο της ιστορίας, η γυναίκα που κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα, γίνεται ο καμβάς μίας μελοποιημένης συρραφής θεατρικών κειμένων μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια παράσταση σπάνιας έμπνευσης και απόδοσης. Τα συνδετικά κείμενα, η σκηνοθεσία και η θεατρική ερμηνεία ανήκουν στην Ανδρομάχη Δαυλού, ενώ στις μουσικές επιλογές και στην ερμηνεία πιάνου και φωνητικών είναι ο Άρης Γραικούσης.

Η παράσταση ανεβαίνει από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Θέατρο Αλκμήνη.

Η παράσταση είναι ένας τρυφερός περίπατος που κοιτάζει τον έρωτα μέσα σε «Σπείρα», ένα σύμβολο ζωτικής δύναμης, αναγέννησης και ανανέωσης της ύπαρξής μας. Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων. Οι σκέψεις, τα γραπτά και η μουσική διάσημων δημιουργών, συνθέτουν την προβολή της ιδέα του έρωτα μέσα στο χρόνο.

Στο διαχρονικό αυτό ταξίδι του έρωτα έχουν συμβάλει:

  • Ο Θεοδόσης Δαυλός στα σκηνικά – κοστούμια
  • Η Χρυσηίδα Λιατζιβίρη στην κίνηση
  • Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος στους φωτισμούς
  • Η Ακτή Δρίνη στη φωνητική διδασκαλία
  • Η Ανθή Αγγελοπούλου ως βοηθός σκηνοθέτη

Στην παράσταση ακούγονται θεατρικά κείμενα και ποιήματα των:

Σαπφούς – Αποστόλου Παύλου – Ζαν Ανούιγ (Jean Anouilh) –Κασσιανής (Κασία ή Εικασία ή Ικασία) – Βιτσέντζου Κορνάρου – Νικολάι Γκόγκολ (Nikolai Gogol) – Εντουάρντο Ντε Φιλίππο (Eduardo De Filippo) – Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) – Μολιέρου (Moliere) – Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (Ludwig Van Beethoven) – Ευγένιου Ιονέσκο (Eugene Ionesko) – Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo) – Μπέρτολτ Μπρέχτ (Bertolt Brecht).

Ακούγονται οι μουσικές συνθέσεις των:

Κρίστοφ Β. Γκλουκ (Christoph Willibald Gluck) – Ρόμπερτ Σούμαν (Robert Schumann) – Ερίκ Σατί (Erik-Alfred Leslie Satie) – Γιάννη Κωνσταντινίδη – Ντομένικο Σκαρλάτι (Giuseppe Domenico Scarlatti) – Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ (Sergei Sergeievich Prokofiev) – Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (Ludwig Van Beethoven) – Ενρίκε Γρανάδος (Pantaleon Enrique Joaquin Granados), καθώς και Αρχαϊκή & παραδοσιακή μουσική.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι των:

Χρίστου Δάλκου, δημώδη σε μελοποίηση Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ζακ Μπρελ (Jacques Brel) και Κάρλος Γαρδέλ (Carlos Gardel).

Έναρξη παραστάσεων :

Κυριακή 17 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης 21:00

Διάρκεια παράστασης : 70’

Τιμές εισιτηρίων : κανονικό 12€ - φοιτητικό 10€

Προπώληση : Ticket Services

https://www.ticketservices.gr/event/i-speira-tou-erota-theatro-alkmini/

τηλέφωνο κρατήσεων 210 7234567

Το «Αλκμήνη» λειτουργεί ως μεικτό θέατρο

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Για αποφυγή συνωστισμού & καθυστέρησης της έναρξης της παράστασης, παρακαλούνται οι θεατές να βρίσκονται εγκαίρως στο χώρο του θεάτρου.

 

Πληροφορίες Θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ | Αλκμήνης 8-12 | Πετράλωνα | 2103428650 | www.theatro.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α