Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ταράτσα του Φοίβου: Summer in the city

 


ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ

"Summer in the city"
Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου & κάθε Πέμπτη
 

Φοίβος Δεληβοριάς 
Θανάσης Αλευρας
Νεφέλη Φασούλη
Βύρων Θεοδωρόπουλος

Idra Kayne
Φοίβος Ριμένας

Μια η πανδημία, μια οι εορτασμοί για το 1821, κοντέψαμε να ξεχάσουμε μια συγκυρία εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική: τα 200 χρόνια της «Ταράτσας του Φοίβου».

Το αναψυκτήριο του Φοίβου Δεληβοριά, που από πέρσι λειτουργεί στο δροσερό χώρο του «Άλσους», θα κλείσει τα 200 χρόνια του το 2217. Όμως, ο τραγουδοποιός κι οι συνεργάτες του αποφάσισαν να τα γιορτάσουν από φέτος για τους εξής λόγους: πρώτον, κανείς από μας δεν θα ζει ως τότε και υπάρχει πιθανότητα να μη μας καλέσουν. Δεύτερον, μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τα χιλιόχρονα και να έχουμε έναν ακόμα λόγο να συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας κέφι επετειακά, αφού στον τόπο μας η επέτειος είναι πάντα πιο σημαντική από το ίδιο το γεγονός. Και τρίτον, γιατί ο φετινός χειμώνας μακριά σας έμοιαζε αιώνιος. Δεν ξέραμε καν αν μας θυμάστε, θέλαμε να σας στείλουμε κανα μηνυματάκι, αλλά τελικά το μετανιώναμε και βουλιάζαμε στις πλατφόρμες.

Βάλτε λοιπόν εσείς τα μαγιώ, τα αντηλιακά και τα ψαθάκια, βάζουμε εμείς τις γρανίτες, τις παγιέτες και τους προβολείς και πάμε για «Summer in the City» αναψυκτηριακό και άναρχο, εορταστικό για χάρη της ίδιας της γιορτής.

Μαζί με το Φοίβο, η σκηνική θεότητα Θανάσης Αλευράς μας εμβολιάζει για όλο τον επόμενο χειμώνα με το κωμικό του άστρο (ζένεκα). Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, καταφέρνει με το χιούμορ και το ασταμάτητο μυαλό του να αναποδογυρίσει ό,τι  θεωρούμε δεδομένο. Η Νεφέλη Φασούλη, αναδυομένη από τον «Κόσμο» της, μας κάνει βόλτα με ανοιχτή σκεπή στην Αθήνα  του ονείρου μας. 

Και δύο ολοκαίνουργια entries στην παρέα κάνουν το κοκτέιλ ακόμα πιο πολύχρωμο και εκρηκτικό: η Idra Kayne, η βασίλισσα του sassiness, του sultriness, του funkiness και του grooviness θα είναι μαζί μας και δεν θα αφήσει τους παλμούς μας σε ησυχία. Επίσης ο υπερταλαντούχος  ηθοποιός και μιουζικαλίστας Φοίβος Ριμένας θα δώσει τόσο φως επί σκηνής, που από του χρονου το θέαμά μας θα ονομάζεται δικαιωματικά «Ταράτσα των Φοίβων». Χρειάζεται να πούμε πως κρυφός πρωταγωνιστής παραμένει ο «Εθνικός μας Γιακουμής» Κώστας Δετώρος;

Όλα αυτά μαζί με την αστραφτερή σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου, τα πολυμήχανα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα αδύνατον-να-τα-συλλάβεις ρούχα της Ιωάννας Τσάμη, το σινεμασκόπ πάθος του Νίκου Σούλη, τις ιπτάμενες χορογραφίες του Πάνου Χαλκιά, τον κυκλωτικό ήχο του Γιάννη Πετρόλια, τα μητροπολιτικά φώτα του Παναγιώτη Τσεβρένη, τα μονόλεπτα βιντεοέπη του Δημήτρη Μακρή, την εμπνευστική εποπτεία της Ιωάννας Μπιτούνη και το υπερρεαλιστικό artwork της Μυρτώς Δεληβοριά υποδέχονται έναν -ή και περισσότερους- σπουδαίους μουσικούς καλεσμένους κάθε βδομάδα και βέβαια το πολυπόθητο και αναντικατάστατο αττικό καλοκαιράκι.

Με ασφάλεια, αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα ξαναβρισκόμαστε, αδέρφια. Και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τους αιώνες.

Παραγωγή του ονειρικού γραφείου PROSPERO με φωτισμένο επιχειρείν των Μαροσούλη-Κοταρίδη.

Κάθε Πέμπτη, από τις 10 Ιουνίου στο «Άλσος»

Info:
Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ | Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.45
Ώρα εισόδου κοινού: 19.00
Για την ασφάλεια του κοινού και την γρήγορη εξυπηρέτησή του θα υπάρχουν 2 είσοδοι και 4 έξοδοι.

Τιμές εισιτηρίων:
Α' ΖΩΝΗ 30€
Β' ΖΩΝΗ 25€
Γ' ΖΩΝΗ 20€
Δ' ΖΩΝΗ 15€

Οι θέσεις είναι μόνο καθήμενων σε τραπέζια έως 8 θέσεων και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας ενδεδειγμένα από την πολιτεία.

Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ' όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι θα κάθονται μαζί με άλλους. Η αγορά εισιτηρίου περιλαμβάνει τη θέαση του προγράμματος, για την οποία η αγορά ποτού δεν είναι υποχρεωτική. Για όσους πελάτες επιθυμούν να καταναλώσουν ποτά ή αναψυκτικά, θα υπάρχει τιμοκατάλογος στα τραπέζια.  
Το στήσιμο του χώρου έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής. Ο νόμος δεν ορίζει να γνωρίζονται μεταξύ τους οι θεατές αλλά ορίζει αποστάσεις ανά ομάδες θέσεων τις οποίες τηρούμε. Εάν δοθούν νέες οδηγίες θα προσαρμοστούμε σε αυτές και θα προσαρμόσουμε αντίστοιχα τις θέσεις σας, τηρώντας την επιλογή σας σε ζώνη.

 

Αγορά εισιτηρίων: www.viva.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α