Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβείο για το συμφωνικό έργο του Γιώργου Βούκανου «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ –ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»


 

Το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου ,στο ανοιχτό θέατρο «Κατίνα Παξινού» του Αττικού Άλσους, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η βράβευση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου για το συμφωνικό του έργο  «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του καλλιτεχνικού διαγωνισμού για έργα εμπνευσμένα από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα βραβεία δόθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και εμπνευστή του θεσμού κυρίας Μαίρης Βιδάλη, βουλευτών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Αποσπάσματα του βραβευμένου έργου του συνθέτη ερμήνευσαν στο τέλος της εκδήλωσης ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Άντα Αθανασοπούλου και η Χρύσα Ρώμα. Το έργο , το οποίο παρουσιάζει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πτυχές της ζωής και του έργου του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, έχει ξεκινήσει ήδη με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι του, με πρώτο σταθμό το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στις 30 Ιουνίου και θα συνεχίσει με καλοκαιρινή περιοδεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η οποία θα καταλήξει το Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Γιώργος Βούκανος παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε τη διοργάνωση των βραβείων καθώς και την κριτική επιτροπή για την συμπερίληψή του στους βραβευθέντες. «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραλαμβάνω απόψε αυτό το βραβείο για το έργο μου “ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”, ένα έργο το οποίο βρίσκει την ευκαιρία να καταξιωθεί μέσα στο χρόνο, μετά από σχεδόν 20 χρόνια πορείας. Πρόκειται για μια σημαντική βράβευση από έναν νεοσύστατο θεσμό, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα ιστορικό θέατρο που απόψε πήρε το όνομα της μεγάλης μας ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Βιδάλη, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη της στο έργο μου καθώς και την Περιφέρεια Αττικής για αυτές τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Το βραβείο αυτό δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει στους συνεργάτες μου και πρωτίστως στο κοινό που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει το έργο μου και το μεγαλώνει σαν παιδί του. Το ταξίδι συνεχίζεται!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ατομικός χαρακτήρας της νοητικής υστέρησης

       Εισαγωγικά, θα πρέπει να σημειωθεί πως στον τομέα της συμπεριφοράς ένα παιδί με νοητική υστέρηση είναι πιθανό να εμφανίζει έντονα στοιχεία άγχους,   επιθετικότητα, έντονα ξεσπάσματα και παρόρμηση. Άλλα χαρακτηριστικά σε επίπεδο συμπεριφοράς είναι οι δυσκολίες που εντοπίζονται σε επίπεδο αυτορρύθμισης σε συνάρτηση με το περιβάλλον καθώς επίσης, οι δυσκολίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την οικοδόμηση σχέσεων τόσο σε προσωπικό όσο και   σε κοινωνικό επίπεδο.     Χαρακτηριστικές είναι και οι δυσκολίες που αφορούν στην   καλλιέργεια και τη σταθεροποίηση δεξιοτήτων καθημερινής πρακτικής. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, ότι ο βαθμός και η ένταση με την οποία εκδηλώνονται τα χαρακτηριστικά αυτά   διαφοροποιούνται σημαντικά από άτομο σε άτομο και για αυτό τον λόγο παρατηρείται έντονη ανομοιογένεια μεταξύ των περιπτώσεων των ατόμων με νοητική υστέρηση.    Οι υπερβολές στη συμπεριφορά συνιστούν ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών ενώ παράλληλα, διαπιστώνεται πως

Ατελείωτη Αγάπη- Νέο τραγούδι των Παναγιώτη Φλωρού- Βαγγέλη Δουκουτσέλη

   Πρόκειται για την δεύτερη μουσική συνεργασία του Παναγιώτη Φλωρού και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη που ακούει στον τίτλο ‘’Ατελείωτη Αγάπη’’. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο  με το κομμάτι ‘’Μαντεύω την αγάπη’’ που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία ανέλαβε ο Παναγιώτης Φλωρούς ενώ τους στίχους υπογράφει ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης. Στα φωνητικά η Έλενα Τζήκα. Ο  Παναγιώτης Φλωρούς  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1997. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική ξεκινώντας μαθήματα Πιάνου και Θεωρίας σε ηλικία 5 ετών από την μητέρα του (Απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου). Σπουδές: Σε ηλικία 12 ετών δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή του στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατακτώντας την έβδομη θέση. Στα έξι χρόνια φοίτησης του στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Πιάνου, Ταμπουρά, Κλασικού Βιολιού, Βυζαντινής Μουσικής & Ευρωπαϊκής Μουσικής (Θεωρίας-Αρμονίας κ.α). Το 2014 απέσπασε το Πτυχίο Αρμονίας με Βαθμό

15 Αυγούστου ο ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων σας καλεί σε μια μοναδική μουσική βραδιά!

  Ανήμερα του 15 Αύγουστου το τμήμα μπάσκετ και το τμήμα ποδοσφαίρου του ιστορικού ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Σταθούλα Καπακλή, ο Γιάννης Παπαδήμος και ο Παντελής Παντελάκης θα βρίσκονται στο προαύλιο του λυκείου Κονιστρών για να μας ταξιδέψουν σε κόσμους λυρικούς που μόνο η τέχνη και η φαντασία μπορούν να δημιουργήσουν!