Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Dj της καρδιάς μας Γιώργος Τσέκος, μας παρασύρει στον δικό του μουσικό κόσμο


Τα βράδια της Κυριακής στις 22:00 το πάρτυ ξεκινά! Ο dj Γιώργος Τσέκος φοράει τα ακουστικά του και οδηγεί το κοινό με free style διάθεση σε funk, afro, world, nu jazz & electronica τόπους, μέσα από τη συχνότητα του DreamCity του WebRadio της Ονειρούπολης.

Από το άλσος στο Παγκράτι σε ένα club στο Brixton, από έρωτες που χόρεψαν σε disco, από βράδια που δεν βγαίναν δίχως soul και groovy και παρέες σε μηχανόβιους αγώνες της δεύτερης εφηβείας των τριάντα.

Σε όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα ξεχωριστά μέρη που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από ταινίες χολιγουντιανής παραγωγής, βρισκόμαστε τα Κυριακάτικα βράδια αφήνοντας τους εαυτούς μας στα χέρια του ειδικού.

Πως ξεκίνησε όμως η πορεία αυτού του αγαπημένου μας Dj και ραδιοφωνικού παραγωγού;

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας των 70’s κι ενώ ο Γιώργος μεγάλωνε ακούγοντας πολλή και καλή μουσική, έπεσε στα χέρια του μια κασέτα με το μιξαρισμένο πρόγραμμα της πιο διάσημης παγκοσμίως  discotheque  “Studio 54” της Νέας Υόρκης.

Εκείνη ακριβώς ήταν η μαγική στιγμή που το τοπίο ξεκαθάρισε μπροστά του και κατάλαβε με σιγουριά τι ήταν αυτό στο οποίο θα ήθελε να αφιερώσει τη ζωή του.  Χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο άρχισε να  πειραματίζεται με τα πρώτα μηχανήματα, έχοντας ως μόνο σκοπό να ανακαλύψει νέους τρόπους που θα έκαναν τον κόσμο να απολαμβάνει τις μουσικές του επιλογές και να θέλει να τις χορέψει.Το εγχείρημα αυτό του Γιώργου όπως η ίδια η ζωή απέδειξε, στέφθηκε από τεράστια επιτυχία.  Για είκοσι επτά συναπτά έτη, το άστρο του Γιώργου έλαμψε τόσο ως  Dj αλλά και ως μουσικός παραγωγός αφού δεν άργησαν να ακολουθήσουν και οι σπουδές στην ηχοληψία.

Η αγάπη αυτού του ξεχωριστού καλλιτέχνη για την μουσική δεν σταματάει πουθενά. Άλλωστε πολύ συχνά δηλώνει πως πάντα θα ακούει μουσική και πάντα θα τη μοιράζεται με το κοινό από όποιο πόστο μπορεί αφού τελικά αυτό το «μοίρασμα» είναι το πιο σημαντικό.

Το ραδιόφωνο λοιπόν ήταν μια απόλυτα φυσική εξέλιξη στη λαμπρή πορεία του Γιώργου. Μια εξέλιξη που βρήκε τον καλύτερο προορισμό στην μαγική Ονειρούπολη, στον σταθμό που τα όνειρα όλων των ανθρώπων μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Η εκπομπή του «Beats n’ Pieces» στον www.dreamcity.gr,  είναι ένα ταξίδι με «freestyle» μουσικές επιλογές. Επιλογές που πραγματοποιούνται βάση της προσωπικής του αισθητικής από τότε που ξεκίνησε τη μουσική του  πορεία μέχρι και σήμερα που έχουμε τη χαρά να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής - ΤΕΛΙΚΟΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 11.00 το πρωί στο θέατρο Παραμυθίας

    Ομόφωνα η κριτική επιτροπή της ημιτελικής φάσης του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Διαλόγων επί Σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελούμενη από τους Νίκο Σκουλά, ηθοποιό-σκηνοθέτη, μέλος της Ε.Σ.Ε., Θάνο Τσάμπρα, σεναριογράφο-συγγραφέα, μέλος της Ε.Σ.Ε. και την Ειρήνη Μακαρόνα, ηθοποιό, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. προέκριναν 8 μονολόγους για τον τελικό.  Μη επιθυμούντες όμως να αδικήσουν δύο εξαίρετες προσπάθειες ζήτησαν από τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων να περάσουν, πέραν των οκτώ, και οι δυο αυτές προσπάθειες στον τελικό, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. οπότε οι δέκα που προκρίθηκαν είναι οι κάτωθι: 25 γραμμάρια Αθάνατοι στην πόλη "Α' της αγάπης Η δική μου ιστορία Ελένη Αγγελίνα Μέδουσα Παύρ απέλαυεν, όπως πατρίδι πολλά λίπη... Προτομή Η φωλιά του κόρακα Nionio Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς εκ μέρους της Ε.Σ.Ε. και τα μέλη των κριτικών επιτροπών της προκριματικής και ημ

Τελευταίες μέρες συμμετοχής στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944".

     Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου τρέχουμε όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 30 εκτελεσθέντων της 24ης Μαΐου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στους Ταξιάρχες Κύμης.     Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών με τη στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φορέων των τοπικών διαμερισμάτων Ταξιαρχών, Πύργου, Ανδρονιάνων και Γιάννηδων, της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε και υποστηρίζεται από ομάδες εθελοντών από όλη την Εύβοια.     Ο 1ος Αγώνας Δρόμου Θυσίας "Κακολύρι 1944" περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:   Αγώνα δρόμου 10 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:00) Αγώνα δρόμου 5 km (Σάββατο 17 Ιουνίου ’23, 19:05) Αγώνα δρόμου 1,5 km για παιδιά (Κυριακή 18 Ιουνίου ’23, 10:00)   Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η τελική ημερομηνία συμμετοχής στην πλατφόρμα εγγραφών είναι η  ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.     Οι συμμετέχοντες των 10km και 5km στις 17 Ιο

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ Μια ιστορία για τον αγαπημένο σας τόπο

    Εάν μπορείτε σε μία έως δύο σελίδες να πείσετε μια κριτική επιτροπή ότι η δική σας ιδέα/πρόταση προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον αγαπημένο σας τόπο τότε έχετε πολλές πιθανότητες να σας ζητηθεί να γράψετε το σενάριο ενός  promo  (διαφημιστικό έως 3 λεπτά) που θα γυρισθεί σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 2 σελίδες το πολύ) του πιό αγαπημένου σας τόπου. ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ 1.  Ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και η ιστορία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, και οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο κατοικίας, διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή. Στοιχεία που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα: Πρωτοτυπία, Χειρισμός θέματος, Ανάπτυξη ιστορίας/πλοκής, Επιτυχής προσέγγιση σκοπού Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την   1η Ιουλίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 , α