Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Μανάδες" της Τζένης Κοσμίδου


   Εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες που επέλεξαν να φέρουν στο κόσμο ένα παιδί και δυο και τρία. Αυτό βλέπεις τους έμαθαν από μικρές πως έπρεπε να κάνουν για μην τις δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο. Πλέον βουλιάζουν κάθε μέρα από το βάρος της ευθύνης, για την οποία φυσικά κανείς δε φρόντισε νωρίτερα να τους μιλήσει.  

   Υπάρχουν και εκείνες οι άλλες που η ιδέα του παιδιού τις έκανε να ανατριχιάζουν σύγκορμες από το φόβο. Ήταν βλέπεις σε θέση να αντιληφθούν το βάρος της ευθηνής. Αυτές λοιπόν όταν έγιναν μανάδες αφιέρωσαν με περισσή χαρά, όλο τους το είναι, για να τα καταφέρουν και ας μην ένιωσαν σίγουρες ποτέ.

   Γυναίκες που πριν καλά καλά το έρημο μωρό αποθηλάσει, του ούρλιαζαν υστερικά πως είναι και γυναίκες, όχι μόνο μανες και άλλες πάλι που με χαρά έκαναν το ρόλο της μάνας, τον πρώτο της ζωής τους. Βλέπεις αυτές οι γυναίκες είχαν φροντίσει να καταλάβουν το αμετάκλητο μιας τέτοιας επιλογής  πριν φέρουν στο κόσμο μια ζωή.

   Γυναίκες που έκαναν παιδιά αντιβιοτικά, για να θεραπεύσουν γάμους άρρωστους και σχέσεις διαλυμένες, για να κρατήσουν άντρες φευγάτους σε άλλες αγκαλιές. Απέναντι τους στέκουν όμως και άλλες γυναίκες. Γυναίκες που επέλεξαν να διαλύσουν σχέσεις που όσο και αν αγαπούσαν ήταν σαθρές, , γιατί βλέπεις το μέλλον τους άξιζε για αυτές κάθε θυσία.

   Γυναίκες που φέραν δυο και τρια παιδιά στο κόσμο για να τα μεγαλώσουν γιαγιάδες και νταντάδες, γιατί να τα αντέξουν δεν μπορούσαν.  Υπάρχουν όμως και άλλες που η μήτρα τους δεν γνώρισε αυτή την ευλογία, μα έγιναν μανάδες για τα παιδιά όλου του κόσμου.

   Ακόμη και για αυτές τις άλλες μάνες που ανίσχυρες εγκλωβίστηκαν σε ρούχα ξένα για να ικανοποιήσουν ξένες επιθυμίες.  Εκείνες τις δυστυχισμένες που άφησαν τη ζωή τους να τους πάει και τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πνιγούν σε έναν ωκεανό από δυστυχία.

   Δυστυχισμένα πλάσματα που φέραν πλάσματα ακόμη πιο δυστυχισμένα σε τούτον εδώ το κόσμο. Πλάσματα γεματα ενοχές που σήκωσαν στους ώμους τους, το βάρος της δυστυχίας των γονιών τους.

  Ευτυχώς υπάρχουν κάτι γυναίκες μανάδες εκεί έξω. Μανάδες για όλους, ακόμη και για εκείνες τις έρημες τις άλλες μάνες τις πλανεμένες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα ψηφίζουμε Σταύρο Πηλιχό!

Σήμερα το βράδυ συντονιζόμαστε όλοι στο «The Voice of Greece» στον Σκάι και ψηφίζουμε Σταύρο Πηλιχό! Η διαδικασία είναι απλή. Τραγουδούν ταυτόχρονα δύο παίκτες, εκείνη την ώρα εμφανίζεται στις οθόνες μας η καρτέλα με τους κωδικούς τους και τα νούμερα στα οποία μπορούμε να στείλουμε μήνυμα η να τηλεφωνήσουμε για να ψηφίσουμε την πιο ξεχωριστή φωνή της Ελλάδας.   Σίγουρα όλοι οι παίκτες που έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο είναι αληθινά ταλαντούχοι και αξιόλογοι. Την καρδιά όλων μας όμως έχει κλέψει ο Αλιβεριώτης καλλιτέχνης Σταύρος Πηλιχός  τόσο για την ξεχωριστή φωνή και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, οσο και για το ηθος και τη σεμνότητα που χαρακτηρίζουν κάθε του παρουσία. Σήμερα μπορούμε και εμεις να συμμετέχουμε ενεργά  στο πιο δημοφιλή μουσικός διαγωνισμός παγκοσμίως. Συντονιζόμαστε στον Σκάι και ψηφίζουμε τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη!   

Στηρίζουμε με την ψήφο μας τον Αλιβεριώτη Σταύρο Πηλιχό!

  Ο Αλιβεριώτης Σταύρος Πηλιχός έκανε από τη πρώτη στιγμή αισθητή την παρουσία του στο « The Voice ». Η μαγευτική του ερμηνεία στο αγαπημένο τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη «Ως και οι Θάλασσες» έκανε όλες τις καρέκλες των κριτών να γυρίσουν για να διεκδικήσουν στην ομάδα τους αυτό το μεγάλο ταλέντο.  Νικήτρια της διεκδίκησης αναδείχθηκε η Έλενα Παπαρίζου.   Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αλλά και το ήθος και η σεμνότητα που χαρακτηρίζουν κάθε του παρουσία τον οδήγησαν μια ανάσα από τα live . Τώρα πια ο ρόλος του κριτή ανήκει στο κοινό. Από την δική σας ψήφο εξαρτάται το αν αυτός ο ξεχωριστός καλλιτέχνης θα καταφέρει να φτάσει στον ημιτελικό.  Το σίγουρο είναι πως άνθρωποι σαν το Σταύρο Πηλιχό με ταλέντο, διάθεση για δημιουργία, όραμα και ταυτόχρονα σεμνότητα και ήθος αξίζουν τη στήριξη όλων μας. Συντονιζόμαστε λοιπόν στο « The Voice » και στηρίζουμε τον Σταύρο Πηλιχό!   

O Βασίλης Αρβανίτης μας ταξιδεύει σε κόσμους «Ονειρεμένης μουσικής»

  Ο Βασίλης Αρβανίτης δεν είναι απλά άλλος ένας ραδιοφωνικός παραγωγός. Είναι πολλά περισσότερα αφού μέσα από την εκπομπή του «Dream Music» κάθε Τρίτη 20:00 – 22:00 στον  DreamCity , δημιουργεί για τους ακροατές του νέους κόσμους. Κόσμους γεμάτους όνειρα και λυρικές μελωδίες. Για το Βασίλη η μουσική δεν έχει στερεότυπα και δεν είναι δυνατό να περιοριστεί από κανόνες. Είναι κάτι μαγικό που ομορφαίνει τα πάντα στο πέρασμα της. Η μουσική είναι Jazz, Funk, Soul, Disco, House, Pop, Rock. Είναι εμείς κι εμείς οφείλουμε να την μοιραζόμαστε απλόχερα. Από πολύ μικρό παιδί ο Βασίλης, θυμάται τον εαυτό του να μαγεύεται από τη μουσική και να μαγεύει τους γύρω του με αυτή. Τόσο που άρχισε να εργάζεται πολύ και εντατικά πάνω σε αυτή. Από τα δεκαπέντε του μόλις χρόνια έπαιζε μουσική σε μαγαζιά (DJing), πράγμα που κυριολεκτικά λάτρευε. Τριάντα ένα χρόνια μετά η αγάπη του αυτή, όχι απλά έχει την ίδια ένταση αλλά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μέρα με τη μέρα. Αυτή την μεγάλη δίχως όρια αγάπη μο